Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Release - Samsung Galaxy S20

En telefon för det nya decenniet

Under Samsungs årliga event Samsung Unpacked avslöjade den eminenta tillverkaren årets uppsättning Galaxy S-modeller. Tre stycken av dem närmare bestämt, vilket är en ovanlighet då Samsung ofta portionerar ut modellerna med jämna mellanrum.

Det handlar förstås om tre mobiltelefoner med siktet inställt på olika segment av marknaden.

Telefonernas specifikationer

Till att börja med kan vi ta en titt på vad telefonerna har gemensamt. Alla tre kommer utrustade med Dynamic AMOLED-skärmar med en upplösning på 1440x3200 pixlar, HDR10+ och den stora nyheten: uppdateringsfrekvensen på 120 Hz. Något som ger upphov till en betydligt mer följsam användarupplevelse , som dock är aningen törstigare än vanliga 60 Hz vad gäller batteritid.

RAM-minnet har uppgraderats till formatet LPDDR5, som ska vara både snabbare och mer energieffektivt än tidigare upplagor. Platsen för minneskort återfinns fortfarande, nu med stöd för maximalt 1 TB. Telefonerna är också IP68-klassade, vilket är likställt med vattentäthet och skydd mot damm.

Alla mobiler i S20-serien nyttjar Samsung egna nya processor Exynos 990, som tillverkats på 7nm med åtta kärnor och en arbetshastighet på upp till 2,73 GHz.

Galaxy S20

Skillnader mellan modellerna

Finns det olika modeller av en given telefon kommer dessa förstås att skilja sig åt en aning. Tydligast är storleken på skärmarna. Alla är näst intill heltäckande med ett litet hål i toppen för den främre kameran. S20 har en skärm på 6,2”, Plus-modellen 6,7” och lyxvarianten Ultra brer ut sig på hela 6,9”. Galaxy S20 Ultra är rentav Samsungs största mobil i toppklassen hittills.

Batterierna följer ett snarlikt mönster. Från S20s 4000 mAh, till 4500 mAh för Plus och slutligen 5000 mAh för Ultra. Om siffrorna inte säger dig så mycket behöver du bara veta att det kommer vara nog för att driva de nya telefonerna en hel dag vid normal användning. Värt att nämna i sammanhanget är att den trådlösa snabbladdningen har förbättrats med S20-serien.

5G – Framtidens nätverk

En punkt som Samsung tryckt hårt på är stödet för 5G, nästa steg i trådlös uppkoppling som ska ge långt snabbare hastigheter än tidigare. För att dra nytta av detta krävs förstås ett motsvarande abonnemang från en operatör med 5G-nät – något som ännu inte har lanserats skarpt i vårt avlånga land. Många operatörer menar dock att detta kommer hända någon gång under 2020.

Galaxy S20

De nya kamerorna

Kamerorna är den punkt där modellerna skiljer sig åt som mest. Det är en del att hålla reda på här, så vi ställer upp allt på ett tydligt vis:

Samsung Galaxy S20

 • Huvudkamera – 12MP med F1,8-bländare och optisk bildstabilisering
 • Supervidvinkelkamera – 12MP
 • Telefotoobjektiv – 64MP
 • Frontkamera – 10MP
 • 3x Hybridzoom och 30x Super Resolution Zoom*

*Samsungs teknik som via AI bibehåller kvalitén i bilden även vid högre grader av zoom.

Samsung Galaxy S20+

Samma som S20, plus en ToF-sensor som hanterar djup bättre.

Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Huvudkamera – 108MP med F1.8-bländare
 • Supervidvinkel – 12 MP
 • Telefotoobjektiv – 48 MP
 • Frontkamera: 40 MP
 • ToF-sensor
 • 10x Hybridzoom och 100x Super Resolution Zoom

Alla modeller i S20-serien kan filma i upplösningen 8K.

Samsung Galaxy S20, S20+ och S20 Ultra är ute nu i Sverige. Du kan köpa

Publicerad 2020‑03‑13, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter