Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: AKG nu på Inet

Trådlösa hörlurar med adaptiv brusreducering från ny tillverkare

Äntligen har vi tagit in de högkvalitativa hörlurarna från eminenta tillverkaren AKG i vårt sortiment. Det handlar om två trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering och god ergonomi.

Flaggskeppet N700CM2

Värstingmodellen N700CM2 är den andra upplagan av AKG:s flaggskeppslurar. De är små och lätta, i linje med dagens designspråk för den här typen av lurar. Kåporna är lite av en blandning mellan on- och over-ear och är väldigt bekväma att ha på sig. Inte minst tack vare materialet, en blandning mellan konstläder och minnesskum. Tillsammans med den vadderade huvudbygeln skapas ett jämnt och fint tryck som gör att du kan använda N700CM2 så länge du bara vill

Lurarna har en vikbar design som gör dem enkla att ta med sig. De blir små nog att passa i den lilla väskan som följer med i paketet.

Adaptiv aktiv brusreducering

Behållningen med N700 är annars adaptiv ANC, alltså aktiv brusreducering - med en twist. Den här modellen anpassar nämligen hur aggressiv brusreduceringen är beroende på omgivningen. Tar du en promenad i skogen kommer den knappt gå igång alls, medan en tunnelbana under morgonrushen får den att gå på högvarv. Oavsett var du använder dem kan du se fram emot en tyst upplevelse som låter dig helt fokusera på musiken.

Förutom den adaptiva funktionen kommer N700 även med ett par andra inställningar.

  • Ambient Aware - Aktivera mikrofonen på utsidan av hörlurarna, så du kan höra vad som händer omkring dig, utan att stänga av musiken.
  • Talk Through - Aktiverar mikrofonerna fullt ut, så du kan prata med folk utan att ta av dig hörlurarna.
  • Multipoint connection - Var uppkopplad till flera enheter samtidigt.
  • En app där du kan justera inställningar, bland annat EQ.

När det kommer till batteriet kan du nyttja AKG N700CM2 i upp till 23 timmar med ANC aktiverat i trådlöst läge. Den siffran ökar till 32 timmar med sladd inkopplad.

Genom snabbladdning får du 1 timmes användning efter 15 minuters. Smidigt om du har bråttom och glömt fylla på innan.

Ljudkvalitén i N700CM2 är i klass med andra premiumlurar i klassen. De ger bra detaljrikedom, ett trevligt djup och en snärtig bas. Jämfört med deras andra modell är det främst tydligheten som står ut. Y600 levererar en varmare ljudbild, att jämföra med N700s mer Hi-Fi-inriktade fokus.

AKG Y600NC - Varmare ljud med runda kåpor

Även lillebror Y600NC är hörlurar med god ergonomi, här i form av de stora kåporna. Dessa kommer i en rundare design jämfört med N700, men materialet är detsamma. Y600 går också att vika ihop, men inte lika litet som den dyrare modellen.

Många av funktionerna känns ingen från storebror N700. Här hittar du allt från ANC, Talk Through, Ambient Aware och appen. Unikt för den här modellen är dock den valbara funktionen att musik stängs av när du tar av dig lurarna. Praktiskt för den som är ute efter just den funktionen.

Batterimässigt är faktiskt Y600 aningen starkare. 25 timmar med ANC aktiverat i trådlöst läge och 35 timmar trådat med ANC.

Som ni ser på bilden här ovan kommer AKG Y600NC i tre olika färger: Svart, Guld och Silver.

Vilken av de två ska du välja?

Vilken av de båda som kommer passa bäst till just dig är en fråga om ett par saker: Vilken ljudbild du föredrar, vilken formfaktor som passar dig bäst och vilka funktioner du behöver.

N700 levererar en mer Hi-Fi-inriktad ljudbild där Y600 siktar på varmare toner med en mörkare bas. Den dyrare varianten ger dig större flexibilitet och ett lättare tryck n

Publicerad 2020‑03‑20, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter