Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: ROG Theta 7.1

Gamingheadset med äkta surround

Med Theta 7.1 har ASUS Republic of Gamers lyckats med konstycket att inkludera hela åtta högtalarelement, fyra förstärkare och en DAC i ett headset - för äkta 7.1.

Löjeväckande mängd ljud i ett headset.

I varje kåpa sitter tre stycken 30mm-element och ett 40mm-element, vilka alla kan representera en riktning i ett virtuellt rum. Genom en imponerande balanseringsakt har de lyckats få alla de här elementen att skapa en enhetlig, omfångsrik och oerhört detaljerad ljudbild som passar särskilt bra till spel - och som alltså erbjuder riktig surround i ett headset.

Separationen mellan olika ljud och den oerhört precisa riktningsåtergivningen gör det till en fröjd att spela med det här headsetet. Dess styrkor blir extra tydliga i spel där riktningsförändringar och ljud från alla möjliga vinklar är särskilt viktiga, exempelvis i FPS, racing- och simulatorspel.

Men det finns inte bara gott om element, det finns gott om kraft i ljudet också. ROG Thetas fyra förstärkare, alla ESS 9601, ger all kräm elementen kan behöva och vi får en kraftfull ljudbild med bra tryck även i stereo. Vi hade dock rekommenderat att använda dig av ROG Armourys equalizer för att skapa en alternativ ljudbild bättre lämpad musik och media att kunna byta till, ursprungsprofilen är primärt inriktad mot spel och detaljrikedom. Sist men inte minst sitter också en DAC i headsetet, en SupremeFX 1220A.

Stort, men av goda skäl.

All denna elektronik resulterar naturligtvis i ett rejält headset. ROG Theta 7.1 är stort. Med en vikt på 650 gram och enorma kåpor är det ett minst sagt skrymmande headset. Lyckligtvis är dess kåpor utrustade med minst lika enorma kuddar, generöst fyllda med minnesskum som är förlåtande till alla huvudtyper vi testat med. De stora kuddarna ihop med ett vadderat huvudband resulterar i stora kontaktytor mot användaren, vilket sprider ut trycket på ett väldigt bra sätt. Trots att det är stort och väger mycket anser vi det ändå vara ett bekvämt headset, alltså.

Quality of life.

Avslutningsvis erbjuder ROG Theta 7.1 två extrafunktioner vi vill belysa. Dels ansluts headsetet med USB-C, vilket ger oss möjlighet att använda det med Nintendo Switch, PC, Mac och smarta enheter. Det ingår även en adapterkabel som konverterar till USB-A, så att vi kan ansluta headsetet till PS4 och datorer som saknar USB-C.

Sist men inte minst har mikrofonen vad ASUS kallar för AI noise-cancellation, en teknik som sorterar bort bakgrundssorl på ett väldigt effektivt sätt. Vi skulle inte säga att mikrofonkvalitén i sig är ett stort säljargument med den här modellen, men den här tekniken fungerar utmärkt och gör verkligt stor skillnad om du befinner dig i ett rum med oväsen runtom.

Ditt nästa headset?

ROG Theta 7.1 är ett unikt headset, och det är inte för alla. Det här är ett entusiastheadset inriktat mot dig som vill ha ett headset helt och hållet inriktat mot spel. Det är inte ett mångsidigt allroundheadset som ROG Delta, eller ett smidigt trådlöst headset som ROG Strix GO. Det här är ett påkostat flaggskepp för dig som vill ha grym surround, helt plug-n-play, även om det kostar.

Publicerad 2020‑03‑20, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter