Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: ASUS TUF gamingskärmar

Bred serie med alternativ för många smaker

ASUS släpper en hel drös med nya skärmar i deras TUF-serie. Fokus här ligger på att leverera de viktigaste funktionerna i ett prisvärt paket, utan den extra lyxen som ROG-serien gjort sig känd för. Sammanlagt handlar det om sju olika skärmar med olika inriktningar och specifikationer. Vi går igenom dem i den här videon.

Genomgående för dessa skärmar är trevliga stativ. Du kan tilta, höja och vrida dem för att hitta det läge som passar bäst för din setup. Alla skärmar kan också ställas på höjden med så kallad pivot, förutom den största modellen på 32”.

De kommer alla med funktionen Ultra-low blue light technology, för en mer skonsam upplevelse för ögonen, samt VESA-fästen du kan använda för att koppla på stativ eller armar.

Värstingmodellen VG27AQ

Först ut är den här 27-tummaren som är flaggskeppet i serien. Det är en allround-skärm med specar som passar i de flesta lägena. Med denna kan du göra allt från att spela, titta på media och redigera på hobbynivå.

Panelen är en IPS, vilket innebär god och korrekt färgåtergivning

Upplösningen ligger på 1440p med en uppdateringsfrekvens på 144Hz och en responstid på 1ms. Du får med andra ord en skarp bild som också reagerar snabbt på din input och kan visa upp till 144 bilder per sekund - beroende på spel och vilket grafikkort du använder.

VG27AQ har stöd för både G-Sync Compatible och Freesync, vilket innebär att du kan njuta av adaptiv synkronisering oavsett vilken grafikkortstillverkare du föredrar.

Skärmen använder sig även av ASUS egna Extreme Low Motion Blur Sync (ELMB), vilket minskar motion blur och ger en mer följsam spelupplevelse. Detta kombinerat med ShadowBoost, som påverkar kontrastnivån så du ser saker enklare i mörker och skuggor, gör TUF-serien till ett riktigt bra val för den spelintresserade.

Instegsmodellen VG258Q

Är du ute efter en lite enklare variant av VG27AQ är det här alternativet du ska spana in. Skärmstorleken krymper till 24,5” och upplösningen till Full-HD. Den passar fortfarande bra till både spel och media, men vi kan inte rekommendera den lika mycket för redigering.

I övrigt är specifikationerna det samma som 27-tummaren, med IPS-panel, 144 Hz och 1ms responstid, med mera.

VA-skärmar

Med VA-paneler får du en bättre svärta och fylligare färger jämfört med IPS. De gör dem till ett optimalt val om du ska använda dem till antingen spel eller mediatittande. Färgåtergivningen är dock inte lika korrekt som IPS, vilket gör VA till ett tveksamt alternativ för redigering och annat kreativt arbete.

TUF-serien har två VA-modeller: VG32VQ och VG24VQ.

Båda två har välvda paneler och snarlika specifikationer. Skillnaderna är främst upplösningen där 32-tummaren har 1440p, kontra 24-tummarens Full-HD. Även dessa två kommer med en uppdateringsfrekvens på 144Hz med 1ms responstid - tillsammans med ASUS egna funktioner ShadowBoost och ELMB.

Vad gäller adaptiv synkronisering så är det FreeSync som gäller för dessa två. G-Sync har inte certifierats.

E-sports-skärmar

Om du är en seriös spelare som siktar på så hög fps som det bara går har ASUS tre

Publicerad 2020‑04‑09, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter