Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Playstation 4 - Sommar 2020

Playstation 4 - Sommar 2020

The Last of Us och Ghost of Tsushima har spikade releasedatum

För dig som äger en Playstation 4 ser sommaren ut att bli ordentligt trevlig. Nu står det nämligen klart att två av årets mest efterlängtade exklusiva titlar till konsolen kommer att släppas under semestern. Det handlar om Naughty Dogs The Last of Us Part II och samurajspelet Ghost of Tsushima från Infamous-studion Suckerpunch – två spel som avslutar konsolens livscykel på förmodligen storartat vis.

Mästerverk del 2

Vi börjar med The Last of Us Part II, uppföljaren till förra generationens kanske bästa spel enligt många. Här återser vi Ellie och Joel ett par år efter det första spelets slut, vilket förstås innebär en lite vuxnare kvinnlig protagonist. Ellie tar här huvudrollen och sett till gameplay-videor är del 2 ett mycket rörligare spel, där man klättrar, hoppar och gömmer sig för fiender i flygande fläng.

Exakt vad spelet kommer handla om har Naughty Dog varit hemlighetsfulla med. Men allt tyder på ett kanske till och med ännu mörkare äventyr än originalet, som redan det var snudd på deprimerande i sin cyniska vision av framtiden.

The Last of Us Part II släpps till Playstation 4 den 19 juni 2020.

Äventyr med samurajer

Sommarens andra spel från Playstation kommer från Suckerpunch. Studion har länge jobbat i tystnad, likt huvudkaraktären i Ghost, efter deras senaste spel Infamous: Second Son. Men nu är det snart dags igen. Ghost of Tsushima utspelar sig under Japans feodala period, där landet invaderades av mongolernas horder. Du iklär dig rollen som Jin Sakai, som efter att nästan dött i strid bestämmer sig för att skydda sitt land - kosta vad det kosta vill.

Rent spelmässigt kommer du utforska en levande öppen värld, antingen till häst eller till fots, och ta dig an mongolerna på ett smygande eller aggressivt vis. Har du varit sugen på ett Witcher 3 i en annan miljö med en samuraj till huvudkaraktär är det här spelet för dig.

Ghost of Tsushima släpps till Playstation 4 den 17 juli 2020.

Mycket att se fram emot under PS4:ans sista sommar alltså. Du kan säkra ditt exemplar genom knapparna här nedanför.

Publicerad 2020‑04‑28, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter