Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: MateBook X Pro

Huaweis lyxiga ultrabook i 2020-utgåva

Med MateBook X Pro erbjuder Huawei en lyxig och kompakt laptop med bra vardagsprestanda och flera livskvalitetsfunktioner. Med årets utgåva har de finjusterat modellen, uppgraderat till tionde generationens Intel Core U-processorer och introducerat färgen Emerald Green. Se videon för vår snabbgenomgång.

Det första som utmärker MateBook X Pro är skärmen. Inte bara är det en läcker, ljusstark och färggrann IPS-panel med tunna skärmkanter - utan den har också bildförhållandet 3:2. Det är ett vida uppskattat, men alldeles för sällan använt, bildförhållande som passar utmärkt för laptops då formatet är suveränt för produktivitet och surfing.

Inuti laptopen hittar vi numer en strömsnål Intel Core i7 ur Intels tionde generation, som bjuder på fyra kärnor och åtta trådar. Tyvärr har inte nätverkskortet och internminnet fått samma uppgradering. Den har fortfarande Wi-Fi 5 och LPDDR3. Men, MateBook Pro X (2020) har dock fortfarande NVMe-lagring och ett enklare dedikerat grafikkort, Nvidia GeForce MX250, och erbjuder sammantaget ändå väldigt god prestanda för dess storlek.

Även om laptopen erbjuder trevlig prestanda är det dock dess format och smidiga funktioner som gör den intressant. Däribland har skärmen tio punkters touch med stöd för gester, så att du exempelvis kan ta egenjusterade skärmklipp på det du ringar in. Därtill sker både uppstart och inloggning med ett enda knapptryck, power-knappen har nämligen inbyggd fingeravtrycksläsare.

Andra moderna bekvämligheter MateBook Pro X erbjuder sitter i dess anslutningar. Vi får två USB-C, varav den ena har Thunderbolt 3 och den andra inbyggd laddning. Den medföljande laddaren på 65W är utformad som en stor mobilladdare och har en avtagbar kabel med USB-C till USB-C, så att den även kan användas för att ladda exempelvis surfplattor och mobiler med detsamma. Som en extra bonus medföljer även en liten anslutningsdelare för Thunderbolt 3. Med den får vi HMDI, VGA, USB-A och USB-C.

Använder du en Huawei-mobil får du också tillgång till deras funktion Share, som bland annat låter dig dela skärm och styra mobilen från laptopen. Som en sista bonus får vi operativsystemet Windows 10 Pro Signature Edition, vilket är en ren installation utan bloatware.

Är du intresserad av och vill läsa mer om Huawei MateBook Pro X 2020 hittar du våra modeller på knappen nedan. Just nu ingår ett väldigt trevligt tillbehörspaket som förbokningserbjudande, missa inte det.

Publicerad 2020‑05‑19, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter