Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Define 7 Compact

Fractals storsäljare får uppföljare

Fractal Designs Define C är ett av de populäraste datorchassina vi någonsin haft, men med lanseringen av uppföljaren Define 7 Compact är vi rädda att dess storhetstid är förbi. Den nya modellen bjuder på en lång rad förbättringar, både i design och funktion. I videon ovan sammanfattar vi chassit och delger våra åsikter.

Design

Nykomlingen ser fortfarande väldigt mycket ut som ett klassiskt Fractal Design-chassi. Men precis som med storebror Define 7, med vilken Fractal introducerade en ännu mer avskalad och minimalistisk design, känns det som ett stort steg uppåt för serien.

De stora skillnaderna sitter i utformningen av och samspelet mellan chassits olika paneler. Define 7 Compact har en läcker, borstad aluminiumfront, till skillnad mot föregångarens dito i plast. Dessutom möter frontpanelen nu metallpanelen i toppen, för ett mer enhetligt utseende och en lyxigare finish. Därtill har sidopanelerna utrustats med en ny smidig fästanordning som är helt verktygs- och skruvfri, vilket gjort att den valbara glaspanelen nu inte har skruvar som sticker ut.

Vid första anblick kan de här designskillnaderna mot föregångaren tyckas små, men när de ställs sida vid sida och jämförs uppfattas den nya modellen som ett mer elegant och homogent bygge med högre finish.

Funktion

Även funktionsmässigt har Compact ärvt nyheter som introducerades med vanliga Define 7. Den största bland dessa är den helt avtagbara toppen. Alltså helt och hållet avtagbara, för att förtydliga.

Toppen utgörs av tre olika delar. Vi har den yttre panelen, som kommer i två versioner vi kan alternera mellan - en stängd och en öppen. Under den sitter ett avtagbart filter. Under dem sitter kammarens tak, där vi kan fästa våra fläktar och radiatorer. Hela den delen är avtagbar.

Med avtagbart tak får vi full tillgång ovanifrån och kan exempelvis nå processorns strömanslutning, vilken är notoriskt svår att ansluta i efterhand om du har en stor luftkylare. Nu får vi direkttillgång till den, men även till att exempelvis installera CPU-kylarens fläktar i efterhand, något som krävs på vissa modeller.

Bara den enkla grejen att kunna lyfta bort taket gör enorm skillnad för hur chassit är att bygga i, till det bättre. Men Compact har fler nyheter än så. Vi får bland annat fler USB-A och en USB-C på frontpanelen, förbättrad kabelhantering, mer anpassningsbar layout och mer rum för långa grafikkort.

Sammanfattningsvis

Letar du efter ett mångsidigt och högkvalitativt ATX-chassi bör Define 7 Compact definitivt tas i beaktning. Det är en imponerande vidarearbetning på ett av de mest omtyckta chassina någonsin och vi gillar verkligen vad vi ser.

Vill du läsa mer om Define 7 Compact hittar du alla våra modeller på knappen nedan.

Publicerad 2020‑06‑03, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter