Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Mullvad VPN

Vad gör VPN och varför vill du ha det?

Vill du skydda din integritet och hålla dig säkrare på internet är det en god idé att använda en VPN-tjänst. I den här videon går vi igenom vad VPN är för något och tar en titt på den svenska VPN-tjänsten Mullvad.

VPN står för Virtual Private Network, ett nätverk som framstår som ett privat nätverk - men som kan nås över internet. Det en VPN-tjänst gör är att det ger dig en egen, säker kontaktväg till deras virtuella privata nätverk och låter dig surfa genom dem, istället för att själv gå direkt ut på internet.

När du surfar genom deras nätverk skyls din egentliga IP, plats och identitet då du får en helt ny IP-adress genom VPN-tjänsten. Med Mullvads VPN är all trafik mellan dig och deras nätverk dessutom krypterad, vilket gör dig än svårare att spåra. Därtill kan du välja vilken av deras nätverk du vill surfa igenom, vilka kommer med andra fördelar.

Mullvad har servrar placerade runt stora delar av världen och om du exempelvis väljer en server placerad i ett annat land, så kommer det se ut som att du surfar därifrån och du kan få tillgång till innehåll som annars hade varit låst för dig.

Att surfa genom servrar långt ifrån vart du faktiskt befinner dig påverkar dock svarstider, och VPN-tjänsten kan därför med fördel pausas av om du exempelvis spelar multiplayer-spel där responstid är viktigt. Men i övriga fall är det ett väldigt effektivt skydd som gör dig väldigt svår att spåra över internet, och skyddar dig mot såväl illasinnade individer som storskalig datainsamling.

Är du intresserad av VPN erbjuder Mullvad en kompetent lösning med både bra teknik och användarpolicys. De utför ingen som helst datainsamling och du förblir helt anonym även mot dem. Det går inte ens att skapa ett användarkonto hos dem, utan du fyller bara på med prenumerationstid till ett autogenerarat nummer bara du har tillgång till.

Se videon och spana sedan in Mullvad VPN via knapparna nedan.

Publicerad 2020‑06‑23, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter