Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
2 st bilder och 1 st video.

Video: Aorus Master

Massiv flaggskeppskylare till RTX 30-serien

Aorus Master är en av Gigabytes flaggskeppskylare för nya NVIDIA GeForce RTX 30-serien och bjuder på gott om extrafunktionalitet, men framförallt en enorm kylare. I videon använder vi oss av RTX 3080-versionen, men det finns också för RTX 3090. Gigabyte har ännu inte bekräftat om modellen kommer för RTX 3070, och om den i så fall kommer ha en identisk kyllösning.

Kylaren har bland annat en massiv kylfläns med sju väl tilltagna värmeledande kopparrör, en kopparplatta med ångkammare som har direktkontakt mot grafikkretsen samt tre fläktar. De tre fläktarna är större än vad vi normalt ser på trefläktslösningar, den inre är 100 mm och de två andra är på 115mm. Detta har gjorts möjligt tack vare att den mittersta fläkten försänkts och spinner under de andra två. Den mittersta fläkten roterar dessutom omvänt de andra två, för lägre turbulens, och de är alla semi-passiva. Grafikkortet är cirka 7cm tjockt, vilket motsvarar fler än tre PCIe-platser, vilket behöver tas i beaktning inför köp.

Men det är inte bara kyllösningen som är uppseendeväckande med den här modellen, utan även utsmyckningen. Dels har kortet gott om snygg RGB runt fläktarna, på sidan och på baksidan, men det har också en display. På sidan av kortet sitter en lite skärm som kan användas för både estetiska och praktiska ändamål. Om du vill kan du visa egna bilder eller GIFs på skärmen, men vi tycker den häftigaste funktionen med skärmen är att läsa ut data. Den kan exempelvis visa temperaturer och fläkthastigheter, vilket är väldigt kul för datornördar som oss, särskilt vid överklockning.

Är du intresserad av Aorus Master hittar du både RTX 3080 och RTX 3090 via länken nedan.

Publicerad 2020‑10‑09, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter