Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Q-Flash Plus

Hur du uppdaterar BIOS utan CPU med Gigabyte-moderkort

I den här videon går vi igenom hur du uppdaterar ditt Gigabyte-moderkorts BIOS med funktionen Q-Flash Plus. Det går att göra utan CPU och RAM, men även med komponenter i.

Den stora anledningen till att vilja kunna uppdatera BIOS utan komponenter i är att inte vara beroende av BIOS-versionen i moderkortet när du uppgraderar till processorer som används över mer än en moderkortsgeneration.

Detta är aktuellt just nu för dig som ska uppgradera till AMD Ryzen 5000-serien. De nya processorerna kommer fungera med alla moderkort med chipseten B550 och X570, förutsatt att de har nya BIOS. Alla moderkort i handeln är dock ännu inte uppdaterade, och kan bara uppdateras tillsammans med äldre processorer om du inte har en funktion som Q-Flash Plus.

För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi därför varmt att välja en modell med en sådan funktion. Just Gigabyte erbjuder faktiskt det i samtliga av deras B550- och X570-modeller. Du hittar dem och alla våra andra moderkort till Ryzen 5000-serien som kan uppdateras utan CPU via knappen nedan.

Publicerad 2020‑11‑12, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter