Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Samsung 870 EVO

Bäst har blivit snäppet bättre

Idag släpptes Samsung 870 EVO, efterföljaren till den enormt populära modellen 860 EVO.

Precis som sin föregångare är detta en SATA-SSD som bjuder på en suverän blandning av prestanda, pålitlighet, funktioner och garanti – men den här gången lanseras de bara i 2.5”-format.

Skillnaderna mot föregångaren är dock små, då Samsung i princip nått taket av vad SATA-gränssnittet kan erbjuda. De sekventiella hastigheterna har ökat med 10MB/s, till 560 MB/s i läshastighet och 530 MB/s i skrivhastighet.

Kikar vi istället på de slumpmässiga läs- och skrivhastigheterna ser vi en förbättring på 30% vid slumpmässiga läsningar (QD1), men i övrigt erbjuder 870 EVO samma hastigheter som förra generationen.

Samsung använder återigen V-NAND 3-bit MLC, även kallat TLC, och erbjuder samma förväntade livslängd som föregångaren. Den högsta kapaciteten som lanseras är 4TB, vilken har 2 400 TBW. Samtliga modeller har 5 års begränsad garanti.

Sammantaget är det alltså ett smärre ansiktslyft och 870 EVO kommer sakteliga ta samma plats på marknaden som 860 EVO haft, som det suveräna allround-alternativet för den som letar efter en snabb och pålitlig SSD för exempelvis spelbiblioteket eller redigering – eller som systemlagring för den som inte har M.2.

Publicerad 2021‑01‑19, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter