Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

MSI GP66 Leopard

Gaminglaptop med RTX 30-serien i välbalanserat paket

MSI GP66 Leopard är vad som närmast kan kallas en mellanklasslaptop i premiumsegmentet. Den har prestanda som matchar, och ofta överträffar, dyrare modeller – men är avskalad i andra avseenden.

För med den här modellen har MSI valt att premiera balans, subtil design och prisvärdhet över lyx. Istället för att göra den exceptionellt tunn och att fylla den med diverse extrafunktioner har de hållit den simpel, med fokus på spelandet.

Den är en halvcentimeter tjockare och några hundra gram tyngre än dess mer påkostade syskon GS66 Stealth, men bibehåller fortfarande bra byggkvalitet med aluminiumlock, aluminium runt tangentbordet och stabila gångjärn.

Men dess lite större format ger oss också bättre prestanda. I GP66 har de kunnat använda större kylflänsar, och därför också kunnat dra upp effekten på grafikkorten.

Med den här generationens grafikkort har Nvidia nämligen möjliggjort för tillverkarna att själva välja effekt på grafikkorten inom ett stort spann. I regel har de tunnare modellerna oftast grafikkort med lägre effekt, och då också lägre prestanda.

Våra GP66 är utrustade med Nvidia GeForce RTX 3070 eller RTX 3080 med relativt hög effekt. De har båda 115W, med ytterligare 15W genom Dynamic Boost, vilket innebär att de ligger i den övre halvan av spannet och presterar bättre än många av de mer påkostade modellerna när det kommer till grafikprestanda.

Grafikkorten ackompanjeras av en sexkärnig Intel Core i7 H-processorer ur den tionde generationen, DRR4 3200 MHz och PCIe 3.0-lagring. Dessa är snabba och högpresterande komponenter, men inte av det allra senaste snittet – vilket också talar för inriktningen MSI valt att gå med GP66. De har lagt krutet där det känns som mest: på grafikkortet.

Men utöver den höga prestandan och den snäppet bättre byggkvalitén är det en ganska så vanlig mellanklasslaptop.

Skärmspecifikationerna känner vi igen sedan tidigare. Vi bjuds på en 15,6” stor och färggrann IPS-panel med 144 Hz i uppdateringsfrekvens, 3ms responstid och Full HD. Vi bjuds också på en stabil, men inte toppmodern, uppsättning anslutningar som bland annat ger oss möjlighet att ansluta två externa skärmar, varav den ena ansluts via USB-C med DP 1.4-stöd.

Anslutningarnas placeringar tåls dock att belysas. MSI har satt strömanslutningen, ethernet-porten och de båda bildanslutningarna på baksidan av datorn, medan headset-anslutningen och våra tre USB-A hittas på sidorna. Detta ihop med dess snäppet större formfaktor och lite mindre batteri skvallrar om att GP66 primärt är tänkt att användas hemmavid eller för semi-permanenta scenarion, så som LAN. Och det passar den suveränt för.

Sammantaget bjuder GP66 Leopard på en bra balans mellan portabilitet och funktionalitet, mellan byggkvalitet och designspråk - men framför allt mellan pris och prestanda. Letar du efter en gaminglaptop som du primärt tänkt att använda för att spela på, och som gärna står på ditt skrivbord därhemma, vill du läsa mer om GP66 via länken nedan.

Publicerad 2021‑02‑15, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter