Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

MP600 Pro och Core

Rekordsnabb och prisvärd PCIe 4.0-lagring från Corsair

För dig som ska uppgradera lagringen när du tar steget över till senaste Ryzen eller kommande Intel-generationen finns det två nya namn att lägga på minnet: Corsair MP600 Pro och MP600 Core.

De är båda NVMe-enheter som ansluts över M.2, med gränssnittet PCIe 4.0 och erbjuder utöver höga hastigheter också förmonterade, rejäla kylflänsar som hjälper till att hålla temperaturerna i schakt.

Pro-modellen finns även i en Hydro X Edition, med förmonterat block för vattenkylning. Det blocket kommer även att säljas separat framöver, för dig som vill inkludera valfri NVMe-enhet i din loop. Kylflänsarna går att montera av om du föredrar att använda ditt moderkorts inbyggda värmespridare för M.2.

Utöver olika färger på kylflänsarna skiljs de två modellerna åt i prestanda. Core-modellen är en instegsmodell till PCIe 4.0-segmentet och är byggd på den kostnadseffektiva minnestypen QLC. Pro-modellen är i sin tur mer påkostad och byggd på minnestypen TLC, vilket ger oss högre hastigheter och längre förväntad livslängd än Core erbjuder. De har dock båda 5 års garanti.

Med Pro-modellen har Corsair just nu knipit förstaplatsen för sekventiella läs- och skrivhastigheter, med upp till hela 7000 MB/s i läs- och 6550 MB/s i skrivhastighet. Den bjuder även på höga slumpmässiga läs- och skrivhastigheter, med upp till 660K respektive 800K IOPS.

Pro finns just nu i 1 eller 2TB, medan Core finns i 1, 2 eller 4TB. Du hittar samtliga modeller via länken nedan.

Publicerad 2021‑02‑26, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter