Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Nytt från Endgame Gear

E-sportmusen XM1r och Cordura-musmattor besöker studion

I den här videon tar vi en snabbtitt på tyska Endgame Gears senaste gamingmöss XM1r, vilka utvecklats av CS-profilen Johnny R, och de lite speciella musmattorna med Cordura.

Endgame Gear är helt inriktade på e-sport och det märks i utformningen av XM1r. De är relativt kompakta och oerhört lätta, 70g, gamingmöss skulpterade för claw- och fingertip-grepp, vilka är de vanligaste greppen för snabba spel. De har dessutom flexibla och lätta Flex Cord-sladdar med låg friktion samt PTFE-skates undertill.

Utöver passform och vikt som gör sig bra för e-sportspel har XM1r även utrustats med oerhört högpresterande komponenter. Inuti sitter Pixarts flaggskeppsensor PMW3370, vilken bjuder på upplösningen 19 000 DPI tillsammans med långt lägre felprocent än tidigare. Även brytarna i vänster- och högerklicken är av senaste snitt, där vi hittar Kailhs nya modell GM 8.0, vilka avläses analogt och som ska erbjuda en svarstid på under 1ms.

Musmattorna som Endgame Gear tänkt att XM1r ska glida över är exempelvis deras egna Cordura-musmattor i MPC- och MPX-serierna, vilka även de är med i videon.

Cordura är ett slitstarkt och nästan jeans-liknande material med tät vävning som erbjuder unika egenskaper som musmatta. Det har dels låg friktion, som ger mycket gott glid, och är vattenavvisande. Detta gör Cordura-musmattor väldigt lätta att leva med, särskilt för dig som exempelvis äter vid datorn och ofta behöver rengöra din musmatta. De är enklare att göra rent och mycket tåligare än tyget som vanligtvis används för musmattor. Det har dock än annan känsla än tyg och upplevs initialt som strävt, även om det har väldigt bra glid.

Se videon för vår fulla snabbgenomgång och intryck av XM1r och Cordura-musmattorna. Du hittar sedan mössen och musmattorna via länken nedan.

Publicerad 2021‑03‑03, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter