Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Vad är en smart skärm?

Samsung Smart Monitor på besök

Konceptet smart TV känner du igen, men vad är en smart monitor? I den här videon pratar vi om Samsung Smart Monitor, en korsning mellan deras smarta TV-apparater och datorskärmar.

Denna till synes underliga hybrid bjuder på en lång rad olika användningsområden. Den fungerar som en helt vanlig datorskärm om du så vill – men den kan också användas som en extra-”TV” utan sändare, där allt innehåll streamas över internet, eller för produktiva sysslor både med och utan andra typer av enheter inkopplade.

Samsung Smart Monitor är nämligen baserad på Tizen, en Linux-baserad plattform som används flitigt av Samsung och som ger oss tillgång till alla de stora streaming-tjänsterna, men även Plex.

Utöver att ge oss streamad underhållning bjuder den även på flera praktiska funktioner som breddar dess användningsområde avsevärt.

Skärmen har inbyggd fjärrdator-anslutning till både Windows och MAC, vilket låter dig ansluta och styra till en dator över internet. Vill du jobba helt utan dator har skärmen också inbyggt Office 365, som låter dig jobba direkt mot molnet i stället för mot en dator. Skärmen har också trådlös skärmdelning till Windows 10, så att du kan använda den som en extraskärm helt trådlöst över Wi-Fi.

För dig som vill bli mer produktiv med dina mobila enheter bjuder skärmen på Bluetooth, så att du kan ansluta möss, tangentbord och handkontroller, tillsammans med flera funktioner för att ansluta och styra mobila enheter.

Däribland hittar vi Samsung Dex, en funktion som förvandlar den mobila upplevelsen till en mer desktop-liknande sådan, så att du kan jobba på din Galaxy-mobil eller -surfplatta med mus och tangentbord på en stor skärm. Därtill har skärmen även Apple AirPlay 2, Smart View, Smart Tap och Samsung SmartThings.

Låter det här som en intressant skärm för dig hittar du våra Samsung Smart Monitor-modeller via länken nedan. I videon använde vi S32AM70, en 32” stor modell med 4K-upplösning. Smart-funktionen är densamma mellan de olika modellerna, men 4K-modellen i videon har USB-C med 65W och DisplayPort, vilket inte 1080p-modellerna har.

Publicerad 2021‑03‑21, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter