Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Hur funkar det?

Vi förklarar Intel Turbo Boost

I den här videon går vi igenom vad Intel Turbo Boost är för något och vilka modeller som har vad.

Kort förklarat är Turbo Boost ett smartare sätt att delegera processorns resurser till dess olika kärnor, beroende på vilken typ av arbete den gör just då.

Till skillnad mot traditionell överklockning, där man ger mer resurser till alla processorns kärnor, förhåller sig Turbo-funktionerna till processorns totala strömbudget och räknas inte som överklockning.

På senare år har Turbo-funktionerna också blivit så bra att de i många fall är att föredra över traditionell överklockning, särskilt för speldatorer. Med Turbo är det nämligen enklare att nå väldigt höga frekvenser på få kärnor, vilket i de flesta fall är det viktigaste för spelprestanda.

För att nå samma frekvenser med vanlig överklockning, som sker över alla kärnor, krävs det ofta rejäl kylning och en väl tilltagen strömbudget – vilket också innebär en markant ökning i värmeutveckling och energiåtgång.

Se videon för en bättre visualisering av konceptet och upptäck sedan den senaste generationen Intel Core-processorer via länken nedan.

Publicerad 2021‑04‑26, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter