Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Nästan perfekt

ASUS ROG Gladius III och III Wireless

Idag välkomnar vi ASUS nya gamingmus Gladius III, som kommer både i en trådbunden och i en trådlös variant.

Gladius-serien är en särskilt omtyckt serie för de som använder palm-greppet, att du lägger hela handen mot musen, då den bjuder på en fyllig och ergonomisk form som passar suveränt för medelstora till stora högerhänder.

Den tredje iterationen av serien bjuder fina prestandauppgraderingar, förbättrad utformning och lägre vikt. Vi bjuds på en ny sensor med 26 000 DPI och musens sidor har nu texturerad plast istället för gummi, för bättre livslängd. Den trådbundna Gladius III väger in på 79g och den trådlösa på 89g – vilka är låga vikter i förhållande till storleken.

Gladius III Wireless bjuder på både 2.4 GHz för låg latens vid gaming och Bluetooth för exempelvis laptopen. Vi bjuds på upp till 55 timmar speltid med dongeln eller 85 timmar arbetstid via Bluetooth, och vi laddar musen genom en löstagbar lättviktskabel med USB-C.

ASUS har även valt att fortsätta satsa på lång livslängd, med utbytbara brytare i vänster- och högerknapparna. Det ingår vanliga mekaniska brytare från Omron, men nytt för den här gången är att det också ingår optiska brytare du kan byta till. Därtill får vi med extra PTFE-skates.

Sammanfattningsvis tycker vi att Gladius III Wireless är så nära någon kommit en perfekt trådlös gamingmus för palm-greppet, där den ergonomiska utformningen ihop med hög prestanda, bra vikt och livslängds-tänket gör det till ett oerhört bra helhetspaket. Vi har några små detaljer vi hade justerat, men som i det stora hela troligen är obetydliga för de allra flesta - men när man kommer så nära vad Backe anser vara den perfekta gamingmusen för hans grepp får man passa på att vara lite extra petig.

Tror du att Gladius III eller Gladius III Wireless är musen för dig kan du läsa mer om dem via länkarna nedan.

Publicerad 2021‑05‑15, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter