Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

ASUS ZenFone 8

Ett kompakt flaggskepp

Med den åttonde iterationen av ZenFone har ASUS valt att gå mot strömmen och krympa sitt flaggskepp istället för att göra det större. Resultatet är ett välkomponerat, kompakt och kraftfullt paket som är alldaglig på helt rätt sätt.

ZenFone 8 bjuder nämligen på en enkel design och en relativt avskalad Android-upplevelse med ZenUI 8. Med både en färggrann, 5,92” stor Super AMOLED-skärm med 120 Hz och topprestanda från Snapdragon 888 blir det också en högst angenäm och rapp upplevelse, även med en hand.

Trots dess för klassen modesta storlek bjuder ZenFone 8 dock på flera överraskningar. Den mest uppseendeväckande och välkomna är att den utrustats med en 3,5mm-anslutning, något som är särskilt ovanligt i dessa tider – särskilt på små mobiler.

Den har också förvånansvärt kraftfulla stereohögtalare och ett för storleken stort batteri, 4 000 mAh. Här hittar vi dock den enda större skillnaden mot andra flaggskeppsmobiler, ZenFone 8 har inte trådlös laddning. ASUS har prioriterat ett större batteri över Qi-laddning, vilket är väntat med tanke på storleken. Något de däremot skickar med, vilket inte ingår till alla flaggskepp nu för tiden, är en kompetent snabbladdare på 30W.

Se videon för vår fulla genomgång, våra intryck och exempelbilder och -videor från kameran. Du hittar sedan ZenFone 8 och dess större syskon ZenFone 8 Flip via länken nedan.

Publicerad 2021‑05‑20, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter