Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

OnePlus Nord 2

Vi semesterunboxar den nya flaggskeppsdödaren

Med modellserien Nord gjorde OnePlus ett återtåg till segmentet som gjorde dem kända: flaggskeppsdödar-segmentet, mobiler som genom smarta kompromisser kunde erbjuda en likvärdig upplevelse som flaggskepp, men till ett markant lägre pris. Första Nord blev oerhört populär just tack vare en suverän kombination mellan prestanda, skärm och pris. Nu är uppföljaren här, och även den ser ut att ha rätt stoff för att bli en storsäljare.

Till att börja med har Nord 2 tagit ett stort kliv sett till kamerauppsättningen, vilket var den största punkten där föregångaren brast i jämförelse med dess dyrare syskon. Den här gången har Nord 2 utrustats med precis samma, högpresterande kamerasensor som syskonen OnePlus 9 och 9 Pro – alltså Sony IMX766. Nord 2 har inte utrustats med Hasselblad-teknik, men har fått flera nya AI-funktioner från den nya processorn.

I Nord 2 sitter nämligen Mediateks flaggskepp Dimensity 1200-AI, vilket är en modern och högpresterande kretsuppsättning med stöd för 5G och prestanda som mäter sig med förra generationens flaggskepp Snapdragon 865. Därtill erbjuds snabb lagring, 128 eller 256GB UFS 3.1, tillsammans med 8 eller 12GB LPDDR4x-minne.

Nord 2 har även försetts med ett större batteri än sin föregångare, nu 4 500 mAh istället för 4 115 mAh, och extremt snabb laddning. Nykomlingen har precis som sina dyrare syskon stöd för 65W Warp Charge, och det ingår en adapter som kan nyttja det. Något den däremot inte har är trådlös laddning, IP-klassning eller Wi-Fi 6, vilket du kan hitta i flaggskeppsklassen.

Men precis som föregångaren bjuder Nord 2 på en sammetslen Android-upplevelse tack vare OxygenOS, nu i version 11, tillsammans med hög prestanda och en 90Hz Fluid AMOLED-skärm, och modellen utlovas två stora mjukvaruuppdateringar tillsammans med minst tre års säkerhetsuppdateringar.

Det intressanta med OnePlus Nord 2 är att den trots de för klassen stora uppdateringarna fortsatt är aggressivt prissatt, och är till och med snäppet billigare än vad föregångaren var när den lanserades. Vill du läsa mer om Nord 2 hittar du våra modeller via länken nedan, de har release 28 juli.

Publicerad 2021‑07‑23, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter