Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Kingston KC3000

Topprestanda för entusiasten

Om du är på utkik efter högpresterande NVMe-lagring med PCIe 4.0 vill du inte missa Kingstons nya modell KC3000, som kan nå 7 000 MB/s i både skriv- och läshastighet.

Kingston är de första som nått denna milstolpe, och det har de gjort genom att kombinera den oerhört kompetenta kontrollen Phison E18 tillsammans med DDR4-cache och 3D TLC som har SLC-cache. Om du inte känner till de här termerna behöver du inte misströsta, det enkla svaret är att KC3000 är ruskigt snabb.

Utöver att vara snabb bjuder KC3000 även på 5 års garanti och bra livslängd för klassen. 4TB-versionen är specificerad att kunna skriva hela 3,2 petabyte, eller 3 200 TBW om vi använder oftare förekommande termer.

KC3000 har en lågprofilsdesign med en tunn värmespridare gjord av en grafen- och aluminiumblandning. Detta gör den kompatibel med laptops och moderkorts eventuella inbyggda kyllösningar, men skulle det saknas ger den bättre värmeledningsförmåga än modeller som helt saknar värmespridare.

Vi rekommenderar dock att komplettera med en större kylfläns om det skulle saknas, för bättre bibehållen prestanda vid stora laster. Precis som andra högpresterande NVMe kan den nämligen generera mycket värme vid stora filflyttar, så för att få ut mer ur din lagring vill du alltid se till att den inte begränsas av värmeutvecklingen.

Om du vill veta mer om KC3000 får du gärna se videon och sedan spana in produktsidorna via länken nedan.

Publicerad 2022‑01‑19, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter