Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

MSI GS77 Stealth

Nya flaggskepp med brutal prestanda

Prestandautvecklingen på laptopscenen har gått fort fram på senare år, och med introduktionen av Intels tolfte generation till laptops och Ti-modeller av NVIDIA RTX bjuds vi på kraftfullare modeller än någonsin. För MSI har detta kulminerat i ett nytt flaggskepp, Stealth GS77, vilken vi går igenom i den här videon.

Vi har just nu två versioner av GS77 Stealth, där den kraftfullare av de två har utrustats med Intel Core i9 12900H, 64GB DDR5 och NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti med 16GB videominne och 80W effekt. För en konsumentinriktad laptop innebär det här extrem prestanda, där vi ser ett särskilt stort hopp på processorsidan.

I jämförelse med elfte generationens Core i9 bjuds vi den här gången på cirka 15% högre enkeltrådig prestanda, med upp till 5GHz turbo, och ännu större hopp när processorns 14 kärnor och 20 trådar används. Core i9 12900H är just nu konsumentklassens näst bästa processor god marginal, där endast storasyskonet 12900HK rår sig på den.

Med Stealth GS77 har MSI tagit fram ett nytt och högkvalitativt chassi med både snabba och högupplösta 17,3”-paneler för såväl gaming som mer färgkritiskt arbete. Det i kombination med massiv prestanda från de nya komponenterna ger oss en laptop som passar både som en flyttbar gamingstation och som ett reellt alternativ till traditionella workstations, särskilt med tanke på att de också har Windows 11 Pro.

Även utformningen av datorn skvallrar om att det är en modell som är tänkt att passa en lite mer permanent setup bättre, då vi hittar strömanslutning, nätverksanslutning och en HDMI 2.1 på baksidan av laptopen. Vi hade gärna också sett en Thunderbolt 4-anslutning där bak, men den återfinns istället på högersidan.

Om du vill veta mer om MSI GS77 Stealth får du gärna se vår videogenomgång och sedan läsa mer om våra nuvarande modeller via länken nedan.

Publicerad 2022‑02‑12, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter