Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Välj rätt B660

Vi går igenom tre moderkort från Gigabyte

Om du funderar på att uppgradera till Intels tolfte generation Core-processorer funderar du säkerligen också på vilket moderkort du ska välja.

I den här videon går vi igenom tre Gigabyte-moderkort med kretsuppsättningen B660, vilket är ett mer konstandseffektivt alternativ för dig som vill bygga en modern dator utan att lägga alltför stor del av budgeten på moderkortet.

Känner du inte till B660 sedan innan är det en enklare, men ändå kraftfull, kretsuppsättning än entusiastinriktade Z690, tänkt att passa de allra flesta.

Här bjuds vi bland annat på minnesöverklockning och hög bandbredd, med PCIe 5.0 för processorn och PCIe 4.0 för både grafikkort och M.2-platser. Vi får däremot inte lika många PCIe-banor eller stöd för processoröverklockning, vilket vi får med Z690. Med andra ord är B660 ett suveränt val för dig som inte planerar att överklocka processorn, men som ändå vill kunna bygga en modern och högpresterande dator för exempelvis gaming.

De tre Gigabyte-modellerna vi tar upp i videon är instegsmodellen B660M DS3H, mellanklassmodellen B660 GAMING X och den lyxigare modellen B660 AORUS MASTER. Därtill nämner vi också ITX-modellen B660I AORUS PRO, för dig som vill bygga i mindre format. Modellerna skiljer sig bland annat i storlek, extrafunktioner, anslutningar, strömförsörjning och design. För att bilda dig en bättre uppfattning om vilken av dem som hade passat dig bäst rekommenderar vi att se videon och sedan läsa mer om respektive modell via länken nedan.

Publicerad 2022‑02‑28, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter