Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

BenQ ScreenBar

Lys upp ditt skrivbord på ett smartare sätt

Om du ofta jobbat hemifrån, särskilt under vinterhalvåret, har du kanske frustrerats över att inte kunna få till belysningen på skrivbordet. Med en vanlig skrivbordslampa kan det vara svårt att undvika reflektioner i skärmen eller att bli bländad när du lutar dig ner för att skriva, plus att det sällan går att anpassa ljuset efter omgivningen.

Lösningen på det kan stavas BenQ ScreenBar, vilka är särskilt utformande lampor som du sätter ovanpå skärmen. De ger ett konformat ljus som endast lyser där du behöver ljuset, alltså på skrivbordet, och du kan enkelt justera dem så att du undviker reflektioner på skärmen och ljus direkt mot ögonen.

Utöver utformning som är mer praktisk och skonsammare mot dina ögon än traditionella skrivbordslampor går det dessutom att justera både ljusstyrkan och färgtemperaturen, antingen manuellt eller med de inbyggda sensorerna. På så sätt får alltid belysning som passar just de ljusförhållandena du sitter i, oavsett om du jobbar på dagen eller på kvällen.

Vi erbjuder BenQ ScreenBar i tre olika versioner. De delar alla samma grundfunktionalitet, alltså konformat och anpassningsbart ljus med automatisk dimmer, men skiljer sig i hur de styrs. Instegsmodellen ScreenBar Monitor Light har touchknappar direkt ovanpå lampan, mittenmodellen Plus Monitor Light har en sladdansluten kontrolldosa och toppmodellen Halo Monitor Light har istället en trådlös kontrolldosa.

Halo-modellen har dessutom en sekundär lampa på baksidan, som ger ett behagligt sken på väggen bakom skärmen. Även detta bidrar till en mer skonsam användarupplevelse, då det lindrar konstrasten mellan skärmen och bakgrunden.

I videon här ovan går vi igenom alla tre modeller och visar hur de är att använda. Se gärna videon innan du läser mer om de tre modellerna via länken här nedan.

Publicerad 2022‑03‑21, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter