Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Fem projekt till Pi

Simons favoritprojekt till Raspberrys enkortsdator

Den lilla enkortsdatorn Raspberry Pi har blivit en stor favorit hos alla de som gillar att snickra ihop egna lösningar för såväl stora som små vardagsproblem, särskilt till de mer nischade problemen. Någon som gillar just det är Simon, och i den här videon går han igenom fem sätt han själv gillar att använda Pi på.

För dig som inte känner till Raspberry Pi är det en Linux-baserad enkortsdator i oerhört kompakt format, som trots sin ringa storlek bjuder på gott om funktionalitet och prestanda. I videon använder vi den senaste och kraftfullaste modellen, Raspberry Pi 4 8GB, som utöver att bjuda på högre prestanda än dess föregångare också bjuder på dubbla bildanslutningar med stöd för upplösningen 4K.

Med den här kan du göra mycket av det som du gör med en vanlig dator, så som att surfa, strömma video och programmera – men det finns framför allt ett stort community som hjälper dig att få ut ännu mer av dess potential. Det finns verkligen en hel uppsjö av olika sätt du kan använda Pi till, och om du har ett specifikt användarscenario är chansen stor att du kan hitta både öppen källkod och anvisningar på hur du kan få den att göra just det du vill.

I videon använde vi vår Raspberry Pi som Minecraft-server, som en kostnadseffektiv NAS med mediaspelaren Plex, som smartspegel med Magic Mirror och som hubb för både övervakningskamera och ett smart hem med det suveräna programmet Home Asssistant. Men det är bara ett axplock av vad Raspberry Pi är kapabel till.

Se videon för att inspireras till hur just du kan tänkas använda en Raspbery Pi och läs sedan mer om den via länken nedan. Där hittar du också några tillbehör som vi rekommenderar till.Publicerad 2022‑04‑11, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter