Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Logitech G413 SE

Eleganta och prisvärda gamingtangentbord

Med minimalistisk design och avskalade prislappar bör Logitechs nya modeller G413 SE och G413 TKL SE vara oerhört intressanta alternativ för dig som letar efter ett mekaniskt gamingtangentbord som gör sig lika bra vid kontorsplatsen som i spelhörnan.

Här bjuds vi nämligen på en för prispunkten oväntat trevlig funktionsuppsättning och sober design, med ett nedtonat men elegant chassi med borstat aluminium på ovansidan. Chassit är i övrigt byggt i plast och har relativt låg vikt, men upplevs ändå välbyggt. Det har dessutom fällbara fötter, för om du vill ändra vinkel på tangentbordet.

Funktionsmässigt bjuds vi på det viktigaste för ett tangentbord inriktat mot gaming, alltså anti-ghosting, 6key-rollover och pålitliga brytare. I G413 SE använder Logitech nya, taktila mekaniska brytare med helt vanliga kryss-fästen, vilket gör det enkelt att hitta ersättningstangenter om man skulle vilja byta utseende eller känsla.

Men att du skulle vilja göra det är mindre troligt än tidigare. Nu har de nämligen PBT-tangenter på från början, vilket är en slittåligare typ av plast vi vanligtvis endast ser på långt dyrare modeller. Tecknen på tangenterna är dessutom utskurna, så att den vita bakgrundsbelysningen lyser igenom, vilket gör det enkelt att lokalisera sig även när mörkret intagit datorhörnan.

Noterbara kompromisser med G413 SE, vilka är att vänta vid den här prispunkten, är avsaknaden av RGB, löstagbar kabel och kabelrännor. Det bjuder heller inte på dedikerade mediaknappar eller ett volymhjul, men det går att styra sådant med tolv förinställda funktionskombinationer.

Men sammantaget bjuds vi här på ett oerhört attraktivt helhetspaket för prisklassen, med alla de viktigaste funktionerna vi behöver för både gaming och arbete tillsammans med en neutral och läcker design som bör passa många skrivbord. Vill du veta mer om tangentbordet får du gärna se vår video i galleriet här ovan, innan du läser mer om de två modellerna via länkarna nedan.

Publicerad 2022‑06‑13, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter