Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

NZXT H7-serien

Eleganta chassin med ny stomme

Om du letar efter ett minimalistiskt men rymligt chassi till ditt nästa bygge kan nya H7-serien från NZXT vara precis det du är ute efter.

Serien, som innehåller de tre modellerna H7, H7 Flow och H7 Elite, bjuder nämligen på en helt ny stomme med öppen layout och goda kabeldragningsmöjligheter. Här får vi gott om utrymme för både stora komponenter och rejäl kylning, samtidigt som det ser läckert ut.

De tre modellerna delar alla samma stomme men skiljer sig i utformning av frontpanel och vilka tillbehör som ingår. Standardmodellen H7 har en stängd frontpanel i plåt och två inkluderade 120mm-fläktar, medan modellen H7 Flow har en perforerad frontpanel istället. H7 Elite har i sin tur en frontpanel i härdat glas tillsammans med totalt fyra 140mm-fläktar, varav de tre i fronten har RGB, och en hubb för både fläkt- och RGB-styrning.

Även om alla tre modeller rymmer högpresterande komponenter skulle vi dock primärt rekommendera H7 Flow för kraftfullare datorbyggen. Den perforerade frontpanelen på H7 Flow ger ett bra naturligt luftflöde genom chassit, särskilt om du kompletterar med fler intagsfläktar, som gör den lämpad att kombinera med moderna, högpresterande komponenter.

De två andra modellerna, som båda har stängda frontpaneler och luftspalter på sidan av och under chassit, är istället bättre lämpade något mer strömsnåla byggen om du vill nå både låga temperaturer och låg ljudnivå. H7 Elite har med sina fyra 140mm-fläktar förvisso goda möjligheter att hålla nere temperaturerna även med mer högpresterande komponenter, men då med högre varvtal på fläktarna.

Processorer och grafikkort i toppskiktet är redan idag rejält strömtörstiga och alstrar mycket värme, och vi tror inte att vi kommer se bättring på den fronten i närtid. Så för att få en bra relation mellan ljudnivå och temperatur med entusiastkomponenter idag, och ett chassi som kommer passa även nästa generations högpresterande komponenter, anser vi H7 Flow vara det bästa valet för det.

Vill du däremot bygge en oerhört läcker dator med mellanklasskomponenter, eller om du ändå sitter med hörlurar och inte har något emot att fläktarna spinner snabbare när du spelar, är de andra två fortfarande väldigt bra chassin – men har inte samma fokus på luftflöde.

Du hittar alla nya H7-modeller tillsammans med de nya fläktarna, hubben och kit för vertikal montering av grafikkortet via länken nedan.

Publicerad 2022‑06‑19, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter