Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Acer Nitro 5 (2022)

Ny generation gaminglaptops

För dig som är ute efter en ny gaminglaptop vill vi belysa att Acers övre mellanklasserie Nitro 5 omarbetats från grunden, med ett nytt chassi och ny hårdvara att välja bland.

Det nya chassit är också det byggt i plast, men bjuder på god byggkvalitet och en luftigare design med enklare, rakare linjer och ett mindre gamingbetonat utseende. Utöver att själva chassit tonats ner har även tangentbordet fått ett mer neutralt utseende i vitt, men för dig som gillar färg har det fortsatt RGB-belysning.

Nykomlingen har också bestyckats med ett kraftfullare kylsystem, där exempelvis modellerna med RTX 3070 Ti klarar hela 150W TDP. Därtill har det nya chassit fler anslutningar på baksidan, vilket gör det ännu smidigare att ha laptopen som en mer permanent lösning vid skrivbordet.

Andra noterbara uppgraderingar är exempelvis att vi nu kan välja på QHD-skärmar med 165 Hz uppdateringsfrekvens, 3ms responstid och stor färgrymd. Vi kan nu också välja på kraftfulla processorer ur både Intels och AMD:s senaste generationer, tillsammans med antingen AMD Radeon RX- eller NVIDIA GeForce RTX-grafikkort.

Sammantaget bjuder nya Acer Nitro 5 på kompetenta byggen med prestanda i fokus, med flera betydande moderniseringar och kraftfull hårdvara att välja på. Du hittar våra nuvarande modeller via länken nedan, fler varianter kan tillkomma – så håll utkik.

Publicerad 2022‑06‑21, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter