Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Framåt för svensk e-sport

Framåt för svensk e-sport

Vi sponsrar landslaget

Det går framåt för svensk e-sport. Det svenska Rocket League-landslaget tog nyligen EM-silver i Baku, Azerbajdzjan, och nu skickar Sverige sitt formstarka landslag i CS:GO till Oradea, Rumänien för att göra upp om nästa EM-titel.

Trots framgångarna är e-sporten idag rent formellt inte en idrott i Sverige och finns inte representerad i riksidrottsförbundet. På global nivå är e-sporten erkänd som idrott i över 20 länder, men trots att det är Sveriges snabbast växande sport, och en av de absolut största idrotterna bland unga, kämpar det Svenska E-sportförbundet (SESF) för att e-sporten ska accepteras i Sverige. Som en del i en rad satsningar för att förändra synen på e-sport har förbundet nu inlett ett samarbete med Inet. Tillsammans vill man verka för att sporten ska få sitt välförtjänta erkännande i Sverige och stärka föreningslivet inom e-sport.

Som prisbelönt E-handlare med en stark etablering bland gaming- och teknikentusiaster är tekniska lösningar och produkter en naturlig del av samarbetet. Men Inet erbjuder också expertis för att gemensamt förbättra de svenska landslagens utsikter.

”Det känns grymt roligt och viktigt för oss att kliva in som landslagspartner till SESF! Vi brinner för e-sporten och för oss blir det helt naturligt att stötta det här initiativet. Speciellt med tanke på att vi tillsammans med våra kunder utgör ett av Sveriges största teknikcommunities. Det känns som det kan hända mycket på kort tid och ska bli spännande att se hur vi gemensamt kan verka för att svensk e-sport ska få en så stark plattform som möjligt.”
- Daniel Svensson, CMO på Inet.

”Vi är mycket glada över samarbetet med Inet. De har gång efter gång visat att de är ett företag i verklig framkant, som på riktigt bryr sig om sina kunder. Att få med sig en partner som Inet är en viktig komponent i vår resa att utveckla svensk e-sport.”
- Stephan Guiance, Generalsekreterare på Svenska E-sportförbundet.

Läs mer om SESF och deras satsning på svensk e-sport via länken nedan.

Publicerad 2022‑07‑06, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter