Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

be quiet! FX

Firar jubileum med extra RGB

För att fira deras 20-årsdag släppte tyska be quiet! specialversioner av deras allra mest populära chassi och kylare, vilka alla fått suffixet FX.

Nykomlingarna i FX-serien är chassit Pure Base 500 FX, den slutna vattenkylaren Pure Loop 2 FX och tornkylaren Pure Rock 2 FX. De är alla utrustade med de högpresterande och RGB-bestyckade fläktarna Light Wings, vilka ger läcker belysning och ett distinkt utseende. I övrigt är de dock samma komponenter vi känner igen och tycker om sedan tidigare, så i videon passar vi på att summera dem och peka på varför de tre modellerna är storsäljare.

Om vi börjar med chassit Pure Base 500 FX är det här ett rymligt, mellanhögt ATX-chassi med högt naturligt luftflöde, läckra RGB-lister i fronten och en inkluderad hubb som kan husera både sex fläktar och sex A-RGB-tillbehör. Det här chassit utmärker sig också med finurlig placering av två av dess2.5”-platser, de går nämligen att montera så att de är synliga till höger om moderkortsplåten på insidan av chassit – så att du som exempelvis köpt en SSD med läcker design eller RGB kan visa upp den på ett naturligt sätt.

Fortsätter vi till den slutna vattenkylaren Pure Loop 2 är det här en högpresterande modell med annorlunda upplägg. Här sitter nämligen pumpen på slangarna istället för på processorblocket, vilket gör den mindre känslig för hur du placerar radiatorn och processorblocket i förhållande till varandra. Det här förhindrar luft från att fastna i pumpen om du exempelvis placerar radiatorn i nedre fronten eller botten av ett chassi. Därtill ingår en kompetent hubb och påfyllningsvätska, så att du efter att den naturliga avdunstningen börjat påverka prestandan kan förlänga kylarens livslängd på ett enkelt sätt.

Sist men inte minst kikar vi även på Pure Rock 2 FX. Pure Rock-serien är en av marknadens allra mest populära tornkylare då den bjuder på suverän prestanda för pengarna med 150W TDP, tystgående drift, rättfram montering och full minneskompatibilitet. FX-varianten är baserad på den vanliga, svarta versionen av Pure Rock 2 – men skiljer sig då i att den utrustats med RGB-fläkten Light Wings istället för Pure Wings 2.

Om du är sugen på riktigt trevliga komponenter med läcker RGB hittar alla modeller i FX-serien via länken nedan, där vi även inkluderar de vanliga versionerna av de olika komponenter för puristerna.

Publicerad 2022‑08‑26, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter