Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Jobba på en Mac

Del 1 – välja Apple-hårdvara

Hur är det att jobba på en Mac?

Ja, det är något vi vill undersöka i ett par videor, med kreativt arbete i Adobe Creative Cloud-sviten som utgångspunkt.

I den första videon står hårdvara i fokus, och vi har valt att fokusera på datorer med Apples egna kretsar i. De erbjuder suverän prestanda ihop med exceptionell energieffektivitet och dedikerad hårdvara för kreativt arbete, och är kort och gott otroligt konkurrenskraftiga alternativ för dig som letar efter en dator för exempelvis redigering.

De proffsinriktade modellerna som just nu utrustats med Apples egen hårdvara är laptopmodellerna MacBook Pro 13”, 14” och 16” tillsammans med den stationära datorn Mac Studio. Det är dock stora skillnader mellan deras olika kretsar, där M1 Max och M1 Ultra just nu är kretsarna bäst lämpade professionellt kreativt arbete – även om de enklare kretsarna M2 och M1 Pro också de är kompetenta.

Avgörande skillnader mellan de olika kretsarna är bland annat antal grafik- och processorkärnor, maximal minnesmängd, minnesbandbredd, maximal lagringskapacitet och hur kraftfulla mediamotorer de har. I videon summerar vi hårdvarualternativen och de olika konfigurationerna som finns att tillgå, om du vill se en övergripande jämförelse.

I videon går vi också igenom Mac Studio, som vi själva valde att använda för nästa video. I del 2 kommer vi nämligen att testa vårt arbetsflöde i Adobe Creative Cloud-sviten på en Mac, där vi både kommer prata om våra subjektiva upplevelser av att jobba på en Mac och peka på objektiva optimeringar Adobe gjort för Apples hårdvara.

Om du är intresserad av att jobba på en Mac hittar du hela vårt Apple-sortiment för professionella användare via länken nedan.


Saknas rätt konfiguration, eller vill du ha hjälp att hitta rätt utrustning för just ditt företag? Då får du gärna kontakta vår företagsavdelning. Vi har utbildade Apple-specialister som gärna svarar på frågorna vi inte tog upp i videon.

Publicerad 2022‑09‑16, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter