Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Nya Aspire 5

Acers populära vardagslaptop i ny skrud

För den som varit ute efter en prisvärd och balanserad vardagslaptop har Acer Aspire länge varit ett populärt alternativ. Nu har de uppdaterat Aspire 5-serien och i den här videon går vi igenom 14”- och 15.6”-modellerna.

Bland de mest framträdande nyheterna är helt nya, gråfärgade chassin med aluminiumlock, istället för de helsvarta eller silvriga plastchassina föregångarna erbjöds i. Båda nykomlingarna känns stadigt byggda för sin klass och kan bli pålitliga reskamrater, särskilt den smidigare 14”-modellen.

För dig som primärt ska jobba hemmavid kan istället 15.6”-modellen vara ett bättre alternativ, då den utöver större skärm också bjuder på en numerisk tangentbordsdel.

De lämpar sig dock båda för såväl smidigt hemanvändande och snabb omsadling på resande fot, då de är utrustade med både en dedikerad HDMI-anslutning och en Thunderbolt 4-anslutning, som ger dig enkel tillgång till extern skärm och kraftfulla hubbar.

Att modeller i den här klassen har Thunderbolt 4 är varmt välkommet, och för det har vi de nya Intel Core 12th gen-processorerna att tacka. Vi erbjuder Aspire 5 med strömsnåla Core i5- eller Core i7-modeller, vilka båda bjuder på hela tio kärnor och tolv trådar – för högre prestanda och bättre livslängd än tidigare modeller erbjudit.

Till det kan vi, beroende på modell, just nu välja upp till 32GB DDR4, två SO-DIMM, och 1TB NVMe med PCIe 4.0, där vi också bjuds på en ledig NVMe-plats med PCIe 3.0 för att enkelt kunna utöka lagringen.

Utöver att kunna välja på olika hårdvarukonfigurationer och storlekar finns också två skärmtyper att välja på. De billigare modellerna är utrustade med enklare IPS-paneler med Full HD-upplösning, men 15.6”-modellen erbjuds också med en mer högupplöst QHD-panel med större färgrymd och snäppet högre ljusstyrka.

Se videon för vår fulla genomgång och våra intryck innan du läser mer om de olika modellerna via länken nedan.

Publicerad 2022‑10‑07, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter