Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

ASUS TUF Dash F15

En väldigt bra kompromiss!

Att välja gaminglaptop är ofta ett svårt val.

Antingen så kan man få mycket prestanda till ett lågt pris, eller så får man en välbyggd dator med kvalitetsfeatures men då med lägre prestanda. Om man vill ha en kombination av dessa två så får man betala ett ofta väsentligt mycket högre pris för detta.

Detta är något som ASUS vill ändra på med sin nya gaminglaptop TUF Dash F15. En speldator i 15"-format som levererar bra kompromisser mellan prestanda, byggkvalitet, design och pris. Resultatet är en bärbar PC men mycket prestanda för pengarna i ett lövtunt chassi på 20,7 mm som väger in på endast 2 kg.

ASUS TUF Dash F15 är dessutom en stilrent designad med ett lock i aluminium, stilrena linjer och diskreta logotyper. Detta gör att man knappt märker av att det är en gaminglaptop, förens man sneglar på specifikationerna eller kollar på undersidan av datorn där man ser den kompetenta kylningen med två fläktar som håller processorn, en Intel Core i7 12650H med 10 st kärnor och 16 trådar, och grafikkortet, ett RTX 3070 med en strömförsörjning på upp till 105W, svala vilket gör att datorn inte låter särskilt mycket vid spel eller tyngre belastning.

Uppgraderingen till Intels 12e generations Core-processorer gör ju inte bara att datorn presterar bättre i spel. Man får dessutom längre batteritid, en sval och knäpptyst laptop när man inte har igång några krävande applikationer på datorn, samtidigt som man får tillgång till features så som DDR5, Thunderbolt, WiFi 6 ch väldigt snabb lagring i form av en 1TB NVMe SSD.

Allt detta gör TUF Dash F15 till en väldigt bra kompromiss mellan en budgetinriktad, bärbar, gaminglaptop och en betydligt dyrare dator sin levererar samma prestanda men med väldigt många fler funktioner och features. I vår video så går vi igenom datorns specifikationer och vi snackar om hur det är att använda den här laptopen till mer än bara gaming, så kolla gärna på den om du vill veta mer om ASUS nya laptop i TUF-serien.


Här hittar du ASUS TUF Dash F15:Publicerad 2022‑10‑14, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter