Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Nya grafikkort från AMD

Radeon RX 7900 XTX och XT

Nu är AMD:s nya grafikkortsgeneration med arkitekturen RDNA 3 släppt och först ut är toppmodellerna RX 7900 XTX och RX 7900 XT, som båda utmanar rejält i entusiastsegmentet.

På grund av initialt låg tillgång och hög efterfrågan har vi dock valt att senarelägga vår säljstart och släppa våra kort löpande i mån av lager istället för att börja ta emot beställningar direkt. Läs mer om det genom att klicka på ”Viktig information om releasen!” på landsidan länkad nedan.

Den höga efterfrågan kan tillskrivas aggressivt satta rekommenderade priser och oerhört stark rasterprestanda, där de nya modellerna lägger sig strax ovan respektive strax nedan den dyrare motsvarigheten RTX 4080 i speltester just nu.

Därutöver har AMD valt en kompakt referensdesign och vanliga 8-pinkontakter för strömförsörjning, för en enkel uppgraderingsprocess, vilket mottagits väl. De har dessutom introducerat flera nyheter, däribland DisplayPort 2.1 med stöd för hela 480 Hz i upplösningen 4K.

Utöver rejält förbättrad rasterprestanda har AMD också uppgraderat mediamotorn, introducerat AI-kärnor och gjort betydande förbättringar när det kommer till såväl energieffektivitet som ray tracing-prestanda. Trots de stora förbättringarna är de dock ännu inte ikapp på de fronterna, så är exempelvis ray tracing-prestanda viktigt för dig får du bättre sådan hos det gröna laget.

Men oavsett vad är nykomlingarna oerhört välkomna, de erbjuder genuin konkurrens och är suveräna val för dig som vill spela i höga upplösningar. Är du efter att du sett videon intresserad av de nya grafikkorten hittar du alla våra modeller och aktuell information via länken nedan.

Publicerad 2022‑12‑13, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter