Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
10 st bilder och 0 st videor.

Phanteks på CES

Nya chassit NV7 imponerar stort

Phanteks är alltid en av de roligaste tillverkarna att besöka på mässor. De är både ambitiösa och äventyrliga, vilket brukar resultera i oerhört intressanta nya produkter. Det nya chassit NV7, exempelvis.

Med NV7 har de hakat på trenden med ”akvariechassin”, men skruvat upp reglaget till elva.

Till att börja med är det stort. Eller enormt, snarare. Åtminstone sett till kapacitet.
Med totalt fyra radiatorplatser, tre á 360mm och en 240mm, alternativt 12 fläktplatser, och mer plats därtill, är det ett drömchassi för dig som vill bygga en custom loop eller en luftkyld exhibitionistdator.

För att få en uppfattning om just hur väl tilltaget det är kan vi hänvisa till bilderna i galleriet. Där kan ni se hur mycket rum som blir över när man monterar ett RTX 4090 med ROG Strix-kylare, en av marknadens största grafikkort.

Och som ni ser där får man också första parkett till sina komponenter. Här bjuds vi nämligen på rejäla, härdade glaspaneler i både fronten och på sidan, vilka möts i en sömlös övergång som maximerar exponeringen. Allt fler anledningar att böja rören rakt och dra kablarna med omsorg, med andra ord.

Det motsatta är sant för baksidorna. Nätaggregatet är gömt bakom höljet ni ser ovanför moderkortet, så att man enkelt kan stuva undan kablar utan att någon annan än en själv behöver veta vilken skam som egentligen döljer sig bakom den vackra fasaden.

Minst lika förlåtande är också kabeldragningen för de kablar som ska ut ur chassit. Phanteks har nämligen satt kabelkanaler bakom en perforerad dörr på chassits baksida, så att du kan leda ut alla kablar längst ner på chassit och samtidigt dölja det kaos du åsamkat på ett läckert sätt.

Ta allt det och lägg till högt luftflöde, suverän byggkvalitet, smarta detaljer, urläcker ARGB och många finurliga lösningar med modulärt upplägg och du har ett av årets mest intressanta chassin.
Vi är åtminstone taggade på Phanteks NV7, om inte det framgick.

Publicerad 2023‑01‑09, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter