Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
4 st bilder och 0 st videor.

Razer på CES2023

Lika udda som alltid?

När man besöker Razer på CES-mässan vet man aldrig vad man kommer få se. Ena året är det en laptop med tre skärmar, andra är det ett tangentbord stort nog att se ut som rekvisita ur leksaksaffären i filmen Big.

I år var de något mer konventionella, även om den enorma nya webbkameran Kiyo Pro Ultra ser allt annat än konventionell ut.

Med Kiyo Pro Ultra satsat Razer nämligen på att leverera den bästa webbkameran på marknaden för den kräsne streamern, där vi bjuds på suverän klarhet, snygg bokeh, kompetent färghantering och ljusstark bild tack vare den största kamerasensorn i en webbkamera någonsin.

Razer menar att denna ska utklassa traditionella webbkameror och ge ett högkvalitativt alternativ till att använda DSLR-kameror för streaming. Och med vår snabba stund med den får vi ändå säga att den imponerade, och att den mycket väl kan vara ett intressant alternativ för den som på ett enkelt sätt vill få hög bildkvalitet vid datorn.

Specifikationsmässigt rör det sig om en 1/1.2” stor Sony STARVIS 2-sensor med f/1.7, som kan spela in i RAW med 4K@30fps och strömma 4K@24fps utan komprimering. Därtill bjuds vi på HDR, inbyggd mikrofon och en lång rad inställningsmöjligheter och smarta funktioner, däribland AI-spårning av ansikten för autofokus.

Utöver Kiyo Pro Ultra visade Razer även upp ett alternativt huvudband till Meta Quest 2, som är tillverkad i allergivänliga material och som ska ge markant förbättrad ergonomi, en Android-baserad och handhållen, enklare spelenhet tänkt för spelströmning, och ett par nya ljudnyheter.

Den första av dem heter Project Carol och är ett koncept de utforskar för att öka inlevelse i spel på ett intressant sätt. De har nämligen satt vibrationsmotorer och högtalare i huvudstödet av en gamingstol. Motorn ska ge feedback i spel och högtalarna ska ge inlevelsefullt surroundljud på ett smidigt sätt, där det går att koppla samman dessa med andra högtalare. Leviathan v2 Pro, exempelvis.

Leviathan v2 Pro är Razers andra generation spelanpassade soundbar för datorn, där den stora nyheten är beamforming kombinerat med AI-spårning av huvudet. Med andra ord läser soundbaren av vart i förhållande till den som användaren sitter, och riktar ljudet specifikt mot denne. Vi hade inte möjlighet att prova det på mässgolvet, men det är en intressant tanke och en produkt vi gärna testar för att se om tekniken faktiskt gör någon större skillnad för inlevelsen.

Vi har inte fått datum än, men så snart vi har möjlighet kommer vi lägga upp de nya produkterna på inet.se. Vi är särskilt sugna på att se vad Kiyo Pro Ultra går för, kanske blir det att testa den under Dubbelklick, vi får se.

Publicerad 2023‑01‑11, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter