Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
3 st bilder och 0 st videor.

ASUS ROG - gamingtillbehör

Premiumtangentbord och e-sportmus på menyn

Att göra lättare och lättare e-sportmöss och att erbjuda mer påkostade tangentbord med modifikationsmöjligheter är två trender som hållit i sig på senare år, så det var inte helt oväntat att se ASUS Republic of Gamers lansera fler produkter i den andan under CES-mässan i Las Vegas.

Om vi börjar med deras nya e-sportmus heter den ROG Harpe Ace Aim Lab Edition. Det är en 54 gram lätt, mellanstor och relativt hög, högeranpassad gamingmus med fokus på det viktigaste för e-sport. Den är alltså utrustad med en oerhört högpresterande sensor, ROG AimPoint med 36 000 DPI för att vara exakt, tillsammans med pålitliga brytare, snabb trådlös överföring och skates i 100% PTFE.

Just den här versionen är framtagen med Aim Lab, vilka är kända för sitt precisionsträningsprogram med samma namn. De hjälper spelare förbättra sitt sikte och sin reaktionstid genom specifika övningar, där man får tillgång till statistik och mätverktyg som hjälper en analysera sin spelstil. Med den här musen får man tillgång till en särskild svit med övningar och inställningsmöjligheter, som ska hjälpa en ställa in musen mer exakt efter hur man själv spelar.

På tangentbordsfronten hittade vi både en uppdaterad version av den kompakta modellen Falchion och en helt ny modell vid namn Azoth.

Nykomlingen Falchion Ace bjuder fortsatt på en otroligt kompakt 65%-layout med gott om funktionalitet, där vi nu bland annat fått dubbla USB-C-anslutningar för bättre kabelhantering eller för KVM. Den största skillnaden är dock skrivkänslan, som förbättrats med smorda ROG NX-brytare, förbättrade stabilisatorer, nya PBT-tangenter och ljuddämpande packning.

För dig som vill åt ASUS mest påkostade skrivupplevelse är det dock nykomlingen Azoth som står för det. Den är uppenbart inspirerad av DIY-marknaden, där vi bjuds på montering via så kallad gasket mount-upphängning med tre lager isolering, PBT-tangenter med dubbla lager och hot-swap.

Både ROG NX-brytarna och stabilisatorerna kommer smorda från fabrik, men det ingår också ett kit med extra smörjning — så att du kan justera skrivkänslan efter eget tycke och smak i efterhand. Därtill är Azoths bas isolerad med silikonskum, som enligt ROG ska eliminera eko och förbättra skrivupplevelsen ytterligare.

Sin vana trogen passade ROG även på att slänga in flera extrafunktioner, det är ju ändå en flaggskeppsprodukt, där de två största är en OLED-skärm med ett styrreglage samt en trippel i anslutningar. Tri-mode, som ASUS kallar det, innebär att tangentbordet kan vara uppkopplat till tre enheter samtidigt, som du enkelt byter mellan, och anslutningsmetoderna vi får till vårt förfogande är 2.4 GHz, Bluetooth och USB-C.

Sist men inte minst får vi också nämna den spelinriktade routern ROG Rapture GT-BE98, som ändå räknas som ett gamingtillbehör enligt ROG. Utöver att vara monstruöst stor och designad att efterlikna robotversionen av en headcrab är det också världens första gamingrouter med WiFi 7 (802.11be), med fyra band som ger en total trådlös hastighet på upp till 25 000 Mbps.

Bland nyheterna ser vi särskilt mycket fram emot att få testa musen ROG Harpe Ace Aim Lab Edition i spel, där det ska bli intressant att se hur verktygen kan hjälpa ens sikte, och att få leka runt och anpassa tangentbordet ROG Azoth efter eget behag.

Publicerad 2023‑01‑11, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter