Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

SmartShift och SAM

Bonusar för dig med AMD Ryzen och Radeon

I den här videon går vi snabbt igenom vad extrafunktionerna AMD SmartShift och SAM är för något och varför du vill använda dem.

AMD SmartShift och SAM är båda funktioner du får tillgång till om du kombinerar senare generationers AMD Ryzen och Radeon. SAM finns till både stationära och bärbara datorer, medan SmartShift specifikt är gjord för laptops.

SAM, eller Smart Access Memory, är AMD:s variant av Resizable Bar och ger dig mer prestanda på ett enkelt sätt. Det SAM gör är att låta grafikkortet få direkttillgång till internminnet, vilket annars är en betydande flaskhals när grafikkortet behöver hämta stora filer därifrån.

Resultatet av SAM är kort och gott bättre prestanda i många spel, där vi i vissa titlar kan se upp till 15% högre fps. Det finns ingen nackdel med att slå på det, så vår rekommendation är att alltid se till att det är aktivt om du har en dator med modernare AMD Ryzen och Radeon.

SmartShift är i sin tur en funktion som är gjord för att bättre disponera resurserna i din laptop, där den automatisk kan reglera vilken komponent som ska få störst del av strömbudgeten beroende på vad uppgiften kräver. På så sätt kan du både få bättre prestanda och bättre batteritid, då din laptop helt enkelt använder sin kraft på ett smartare sätt.

Se videon för en mer utförlig förklaring av teknikerna, och glöm inte att aktivera dem om du redan har en dator med stöd för dem. Funderar du på att köpa en ny dator får du heller inte glömma att det finns särskilda fördelar av att kombinera just AMD Ryzen och Radeon.


AMD
Publicerad 2023‑03‑22, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter