Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Inet på Computex - Tjuvstart

Inet på Computex - Tjuvstart

Vi tjustartar Computex med NVIDIA keynote och ett besök hos DeepCool

Mässan har inte börjat riktigt än, men det stoppar inte NVIDIA från att ha keynote med självaste Jensen på scen. Även om vi inte förväntade oss något konsumentinriktat begav vi oss till mässhallen för att se presentationen på plats. Och i ärlighetens namn var det ungefär som att kolla hemifrån, förutom att man har ett hav av journalister och branschfolk intill sig, och en svag doft av läder.

För den som är intresserad av datacenter var det troligen en otrolig presentation, de har kommit otroligt långt med hur mycket beräkningskapacitet de kan erbjuda per kubikmeter nu och NVIDIA har gjort stora framsteg inom många olika områden som rör det bredare perspektivet. AI, exempelvis. Något skoj de visade för gamers var dock en konversation mellan två AI-karaktärer i en virtuell värld, vilket kan användas för att skänka spelvärldar liv på ett effektivt sätt.

Efter presentationen tog vi vägen om DeepCool på hotell Reagant i Taipei, för att se vilka nyheter de kokat ihop. Deras nya chassi Morpheus tror vi kan bli en väldigt trevlig historia. Det är stort och öppet nog för moderna, högpresterande komponenter, samtidigt som att det är modulärt, med fyra olika layouter att välja på. Därtill visade de upp mer finputsade versioner av tornkylarna de visade på CES tidigare i år. De har både digitala varianter av deras suveräna AK-serie på ingång, som kan visa exempelvis temperatur direkt på tornkylaren, och det nya monstret Assassin IV på ingång.

Missa inte att följa oss – vi uppdaterar dagligen i alla våra kanaler. Du hittar dem nedan:

En liten tillbakablick från när vi var på plats senast hittar du under #computex2019

Publicerad 2023‑05‑31, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter