Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Inet på Computex - Dag 4

Inet på Computex - Dag 4

Välbekanta ansikten, PowerColors fabrik och en sista vända på mässan

Mässans sista dag inleddes på ett välbesökt frukostställe innan vi begav oss till mässan för att möta upp PowerColor. Idag hade vi nämligen det stora nöjet att få följa med dem på en tur till deras fabrik här i Taipei, där de tillverkar högpresterande AMD Radeon-grafikkort.

Vi fick hänga med i hela processen och se hur ett grafikkort går från att vara en samling komponenter, transistorer, kretskort, grafikprocessorer och andra delar till att bli ett fullt fungerande grafikkort redo att anslutas till en dator. PowerColors fabrik är nybyggd och har moderna robotar, vilket gör att processen från naket kretskort till färdig produkt är blott två timmar lång. De har en kapacitet på upp emot 10 000 grafikkort om dagen vid full kapacitet, men under vårt besök var det långt lägre tempo än så. Tack och lov fick vi filma det mest under besöket och vi har satt ihop en summeringsvideo här!

Efter PowerColor begav vi oss tillbaka till mässhallen för en sista gång, där vi tog en tur till MSI och Gigabyte. MSI hade ett relativt stort, öppet område med oerhörda mängder produkter att klämma och känna på, och vi var långt ifrån de enda som var där för att göra det. Fredagen är nämligen dagen då vanliga besökare börjar flöda in till mässan, vilket definitivt märktes på ljudnivån och hur mycket svårare det var att komma åt att kika på produkter. Detsamma gällde hos Gigabyte, som hade en mer strömlinjeformad monter med fokus på deras datacenter-satsning och deras Aorus-produkter. Vi passade på att filma en förstapersonsvideo från MSI, en kortare vertikal video hos Gigabyte och en liten rundtur från mässan – så håll utkik efter dem, vi ska försöka hinna få upp dem under helgen eller i början av nästa vecka!

Missa inte att följa oss – vi uppdaterar dagligen i alla våra kanaler. Du hittar dem nedan:

En liten tillbakablick från när vi var på plats senast hittar du under #computex2019

Publicerad 2023‑06‑02, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter