Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Äntligen dags att uppgradera!

Intel ARC A750

Intel har nyligen släppt en betydande uppdatering för sitt grafikkort ARC A750, vilket har resulterat i en imponerande ökning av prestandan. Detta gör att A750 blir ett starkt alternativ på grafikkortsmarknaden och utmanar de tidigare dominerande aktörerna, NVIDIA och AMD.

Med den senaste drivrutinsuppdateringen kan A750 nu erbjuda prestanda som är jämförbar med NVIDIAs RTX 3060 och AMDs RX 6600, vilket gör det till ett av de bästa budgetgrafikkorten på marknaden. Tidigare prestandaproblem, som berodde på begränsningar i drivrutinerna och bristen på stöd för vissa tekniker, har nu åtgärdats.

ARC A750 har en GPU-frekvens på 2050 MHz, en turbofrekvens på 2400 MHz och 8 GB GDDR6 VRAM. Med en HDMI 2.1-port och tre DisplayPort-portar med standard 2.0 erbjuder kortet också goda anslutningsmöjligheter.

Förutom förbättrad prestanda i spel vid både 1080p och 1440p i mindre krävande titlar erbjuder A750 även Intel X Super Sampling-teknologi. Denna uppskalningsteknik, som liknar DLSS och FSR, använder sig av hårdvaruacceleration och AI-teknik för att maximera prestandan utifrån användarens preferenser, antingen genom att prioritera bildhastighet eller bildkvalitet.

Med stöd för DirectX 12 Ultimate kan A750 dra nytta av tekniker som raytracing i realtid, variable rate shading (VRS), mesh shading och sampler feedback för en förbättrad spelupplevelse.

För att dra full nytta av A750 rekommenderar Intel att användarna har en kompatibel Ryzen 3000- eller Intel 10th generation-processor och att de aktiverar Resizable BAR i BIOS. Dessutom är det viktigt att ha ett uppdaterat operativsystem och att ta bort tidigare drivrutiner med verktyg som DDU innan installationen av A750.

Med sin imponerande prestanda och överkomliga pris är Intel ARC A750 ett attraktivt val för både budgetmedvetna spelentusiaster och de som vill uppgradera från äldre grafikkort. Med den senaste uppdateringen har Intel visat att de menar allvar på grafikkortsmarknaden och förväntningarna är höga inför framtida lanseringar.

Ovanför finns videon och nedan finns mer information om själva grafikkortet.


Publicerad 2023‑06‑20, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter