Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
RX 7900 GRE

Nygamla RX 7900 GRE är här

Idag har vi det stora nöjet att meddela att AMD Radeon RX 7900 GRE, Golden Rabbit Edition, precis släppts i Sverige. Det här är ett grafikkort som tidigare varit exklusivt för andra marknader, men nu har AMD släppt upp dem globalt.

Mer konkurrens i 1440p-segmentet

Radeon RX 7900 GRE är ett grafikkort som ger suverän prestanda i 1440p, men som även ger över 60 FPS många, om än inte alla, moderna spel i 4K.

Det är i grund och botten ett nerskalat RX 7900 XT, men med färre kärnor och lägre både minnesbandbredd och klockfrekvenser. Precis som småsyskonet RX 7800 XT är det utrustat med 16 GB GDDR6-minne och en minnesbuss på 256 bitar. Det har dock snäppet lägre minnesfrekvenser, men ger ändå bra förutsättningar att åldras väl – särskilt om du spelar i 1440p. Ställd mot RX 7800 XT ger nykomlingen i regel mellan 5–15 % mer prestanda, beroende på speltitel och upplösning. För att bilda dig en så bra uppfattning som möjligt rekommenderar vi att läsa recensioner och se hur det presterar i spelen du spelar, i den upplösningen du spelar dem i.

Priset avgör

RX 7900 GRE ger sig in i den delen av grafikkortsmarkanden som har allra flest modeller att välja på just nu, båda lagen har flera riktigt bra alternativ för 1440p, så vi rekommenderar verkligen att utgå från prisvärdhet när du väljer mellan detta och alternativen. När eller om det är nära redan prisvärda RX 7800 XT är det ett självklart val över syskonet, så håll utkik.

Vi samlar alla våra RX 7900 GRE via länken nedan. Som det ofta är vid grafikkortssläpp kan fler modeller tillkomma, så återvänd gärna om du inte hittar en modell nu direkt.

Senaste nyheter