Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Fractal Design North

Äntligen större

Fractal Design North är ett både bra och otroligt vackert chassit som av goda anledningar blivit ett av våra mest populära modeller någonsin. Det har dock har sina begränsningar när det kommer till stora radiatorer och högpresterande komponenter. Med North XL råder Fractal Design bot på det.

Vattenkylningsvänligare

Precis som vanliga North är North XL i mångt och mycket ett traditionellt towerchassi med öppet luftflöde, men som namnet gör ett dåligt jobb med att dölja är storasyskonet större. I jämförelse med originalet har XL vuxit 25 mm på bredden, 40 mm på höjden och 56 mm på djupet.

Det nytillkomna utrymmet används självklart till att husera större komponenter, där plats för större radiatorer är det mest välkomna tillskottet. Vanliga North kan husera upp till 360 mm i fronten och 240 i toppen, XL har rum för 420 mm i fronten eller 360 mm i toppen. Detta är oerhört välkomna nyheter både för dig som vill bygga egen vattenkylning och för dig som vill bygga en dator med en kraftfull CPU – 240 mm räcker sällan till om du vill få exempelvis Ryzen 9 och Core i9 att sträcka på benen.

Workstationvänligare

Utöver större radiatorer får vi nu även plats med större tornkylare, grafikkort, nätaggregat och moderkort. Just större moderkort kommer vara ett välkommet tillskott för den som vill bygga en workstation. North XL har stöd för E-ATX upp till 330 mm breda, vilket ihop med plats för stora radiatorer bärgar för exempelvis Threadripper-system.

Oavsett vilken typ av dator du vill bygga är North XL ett oerhört välkommet tillskott, det är inte väsensskilt sitt etablerade syskon och är inte långt mycket större – men det öppnar dörrar som vanliga North hållit stängda. Precis som föregångaren kommer XL både i vitt och svart, med sidopanel i mesh eller härdat glas.

Senaste nyheter