Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Logitech G PRO X 60 Lightspeed

Release – Logitech G PRO X 60 Lightspeed

Om du är ute efter ett kompakt och trådlöst gamingtangentbord för seriöst e-sportande vill vi tipsa om Logitechs nykomling G PRO X 60 Lightspeed, som släpptes idag. Det här är ett tangentbord utvecklat tillsammans med e-sportare, för e-sportare, och bjuder på hög prestanda i ett oerhört kompakt format.

Nätt, jämt

Som namnet kanske avslöjar är det här ett tangentbord med 60%-layout, vilket innebär att det varken har funktionsrad eller numerisk knappsats. Därtill har G PRO X 60 Lightspeed oerhört tunn ram, för ett så litet fotavtryck som möjligt. Med andra ord är det här ett på riktigt kompakt tangentbord som lämnar gott om plats för gamingmusen, vilket är att föredra i de flesta e-sportspelen.

Utöver nätt utformning bjuder debutanten på RGB, volmhjul, mediakontroller och dubbla trådlösa anslutningar. För gaming används en USB-dongel (USB-A) med 2.4 GHz Lightspeed, som ger svarstider på 1 ms, och för vardagsanvändning med exempelvis en laptop erbjuds Bluetooth. Batteritiden specificeras på upp till 65 timmar och tangentbordet levereras med både ett bärfodral och en 1,8 meter lång laddningskabel (USB-A till datorn, USB-C till tangentbordet).

Optiska fördelar

Utöver att G PRO X 60 Lightspeed har format och trådlös anslutning som lämpar sig e-sport är det även utrustat med snabba, optiska brytare ur deras egen serie GX. I jämförelse med vanliga mekaniska brytare erbjuder optiska brytare snabbare aktivering, obefintlig debounce och bättre livslängd. Med andra ord kommer tangentbordet reagera snabbare när du trycker på en tangent, och har ingen mekanik som behöver återställas innan ett nytt knapptryck kan registreras – vilket är en fördel i spel där samma knapp ofta trycks ner många gånger på raken.

G PRO X 60 Lightspeed erbjuds med antingen linjära eller taktila brytare. För rent e-sportande, om du exempelvis primärt spelar spel som Counter-Strike, rekommenderas i regel att välja linjära brytare. De har ingen fysisk brytpunkt och lämpar sig därför bättre att spammas. Taktila brytare har däremot en fysisk brytpunkt, vilket är skönt när man skriver. Sist men inte minst kan du anpassa alla tangenter själv, med upp till fem lager av funktionalitet, för att få till det precis så som du själv vill ha det.

Vi erbjuder Logitech G PRO X 60 Lightspeed i svart eller vitt, men endast den svarta modellen erbjuds med båda typerna av brytare. Du får gärna läs mer och beställa ditt exemplar via knappen nedan, du kan skifta mellan de olika varianterna direkt på produktsidorna.

Senaste nyheter