Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
ROG Swift PG32UCDP

ASUS släpper OLED med både 240 och 480 Hz

Snart släpps äntligen ytterligare en skärm med den nya WOLED-panelen som har stöd för både 240 Hz i 4K och 480 Hz i 1080p – vilket är en otroligt trevlig egenskap för den som vill kunna använda samma skärm både för blandanvändning och e-sport. Nykomlingen heter ASUS ROG Swift PG32UCDP och släpps 2 augusti. Du kan förboka den redan nu, om du vill.

Fram

Otrolig för gaming

OLED-paneler är de överlägset snabbaste paneltyperna, med nästintill obefintlig responstid, och blir ihop med höga uppdateringsfrekvenser kort sagt magiskt bra för gaming.

De 32” stora WOLED-panelen som används i ROG Swift PG32UCDP är just nu de allra snabbaste panelerna som går att få tag i, med upp till 480 Hz, men det är verkligen långt ifrån allt som är bra med den här skärmen.

Spelen flyter nämligen inte bara bättre på snabba OLED-paneler, de ser också bättre ut. Med perfekt svärta, enorm färgrymd och HDR kan den nya vågen av OLED-skärmar få en gamingskärm med en äldre IPS-panel att se rent av urvattnad och grådaskig ut. Här bjuds vi exempelvis på 10 bitar färgdjup, 99% DCI-P3, Delta E < 2 och HDR400 True Black – vilka ihop med en maximal ljusstyrka på 1300 cd/m² och oändligt kontrast får spelen att vakna till liv på ett helt annat sätt än med en äldre gamingskärm.

Bak

Praktisk för annat

Det fina med den andra generationens WOLED-paneler är också att de fått både förbättrad ljusstyrka och textskärpa, vilket ihop med den höga upplösningen hos ROG Swift PG32UCDP öppnar upp för än bättre blandanvändning.

Förutom att panelen är skarpare än tidigare WOLED, alltså bättre lämpad text- och detaljarbete, har ASUS även valt att utrusta skärmen med en KVM-switch och en USB-C med upp till 90 W effekt. De är båda oerhört uppskattade egenskaper för dig som exempelvis vill använda samma skärm till arbetslaptopen och gamingdatorn.

Därtill har nykomlingen, precis som ASUS andra moderna OLED-skärmar, vad som kallas ASUS OLED Care. Det är en kombination av mjukvaruskydd och specialdesignad kylning som ser till att ljusstyrkan blir enhetlig, att panelen håller sig sval och att minimera risken för inbränningar.

Kort och gott är det här alltså en högpresterande flaggskeppsskärm för dig som vill ha ett allt-i-ett-paket med otrolig bildkvalitet och klassledande gamingegenskaper. Läs gärna mer på produktsidan.

Senaste nyheter