Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Så bygger vi din dator

När du beställer en dator i delar hos oss har du alternativet att låta oss bygga den åt dig. Skulle du välja det kommer vår kunniga produktionsavdelning att installera komponenterna på det bästa och mest optimala sätt i chassit du valt. Innan datorn kommer färdig fram till din dörr genomgår bygget (3) olika faser för att säkerhetsställa dig en fullt fungerande maskin. För att ge dig som kund mer insikt i den här processen tänker vi på den här sidan gå igenom varje steg på resan, från beställning till färdig produkt.


Spana in vår video

Vad händer egentligen efter att du lagt en beställning, var och hur byggs din dator? Det ger vi svaret på i den här videon.

Fas 1 - Förberedelser

Ordern godkänns

Ordern ses över och godkänns av vår kunniga kundservice. Vi säkerställer att alla komponenter passar bra ihop och finns i lager.

Komponenter plockas

Ordern skickas vidare till produktionsavdelningen i väntan på att komponenterna ska plockas från vårt lager.

Klar för montering

Komponenterna packas upp och kartonger återvinns. Komponenterna granskas visuellt och ordern placeras i kö i väntan på montering.Fas 2 - Vi bygger din dator

Montering

Produktionsavdelningen monterar dina valda komponenter och ser till att allt är kompatibelt, samt att inga oförutsedda komplikationer uppstår.* Datorn startas också upp för första gången.

Tankning

Nu installeras och uppdateras drivrutiner samt mjukvara till dina komponenter. I detta steg installeras även Windows om du valt till detta.

Sluttest

I det här steget belastningstestar vi din dator för att garantera att allt fungerar som det är tänkt. Om produktionsavdelningen skulle stöta på problem med någon komponent under testerna behöver datorn gå igenom en kontroll.*
Testerna kan variera i tid beroende på komponentval. Exempelvis tar 64 GB RAM längre tid att testa än 8 GB.Fas 3 - Du får din dator

Packning

Nu är det dags för datorn att packas ned i transportsäkert emballage för att sedan skickas ut till dig med vald speditör.

Leverans

Tjohoo!! Din nya, specialbyggda drömdator levereras och är redo att köras igång omedelbart!* Detta kan medföra längre leveranstid då den defekta komponenten måste bytas ut för att monteringen och påföljande tester ska kunna genomföras på nytt.