Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Philips Hue får zoner

Samla dina lampor i grupper med separata inställningar

Det smarta hembelysningssystemet, Philips Hue, har blivit en populär del av hemmet under de senaste åren. Möjligheten att skifta ljusstyrkan och färgen på lamporna direkt i mobilen eller via smarta brytare är en lockande tanke för många, och Hue har nått sin framgång genom att göra det hela enkelt.

Nu i maj har de lagt till en ny funktion som ökar möjligheterna att skräddarsy belysningen på djupet. Med Hue har du tidigare kunnat kontrollera enskilda lampor eller hela rum åt gången, men det är inte förrän nu som möjligheten att gruppera ljusen i utvalda zoner har blivit tillgängligt.

Zones ger fler valmöjligheter

Zones, som Hue kallar det, kan vara allt från en liten utvald samling lampor, till hela huset om du känner för det. Skapa en särskild stämning i spelhörnan eller runt matbordet, medan resten av rummet har en annan ljussättning. Funktionen gör det också möjligt att inkludera lampor från olika rum i en enda zon. Ett exempel kan vara att du ställer in nattbelysning som bara lyser upp vägen till sovrummet, medan resten förblir släckt. Det är heller inget som stoppar dig från att koppla samman utomhusbelysningen med interiörens diton.

Uppdateringen kan ses som ett öppnande av gränserna så att du som användare kan koppla samman Hue precis som du själv vill, istället för att vara låst till att gruppera lamporna per rum som tidigare. Allt du behöver göra för att få tillgång till nyheterna är att uppdatera appen i din telefon med Android eller iOS.

Uppdateringar på gång

Än så länge är uppdateringen i beta-fasen, vilket innebär att Zones kommer vara begränsad till Philips Hue-appen. Om du brukar använda dig av röstassistenter eller andra kontroller för att styra din belysning behöver du vänta till den fullständiga releasen innan funktionaliteten kan garanteras.

Uppdateringar som Zones gör att vi alltid ser fram emot vad Philips Hue har att komma med, och vi räknar med att de fortsätter på samma spår för att göra sitt system för smart hembelysning ännu enklare att använda.

Kom igång med Philips Hue

Om du ännu inte har börjat din resa mot ett smartare hem är Philips Hue ett ypperligt alternativ att ta första steget med. Vi rekommenderar att du börjar med startpaketen. I dessa får du både ett gäng lampor, en styrenhet och en brytare - allt du behöver för att komma igång och göra belysningen i ett utvalt rum smart. Vill du lära dig mer om Philips Hue har vi även tagit fram en guide med matnyttig information om smart hembelysning från Philips.

Publicerad 2019‑05‑15, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter