Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: ASUS ScreenPad Plus

Två skärmar på en laptop

Vi har tidigare tittat en sväng på ScreenPad 2.0, ASUS extraskärm för laptops som placerats på pekplattan. Ett behändigt alternativ för multitasking som låter dig ta produktiviteten från kontoret med dig på resande fot.

Nu har ASUSdock tagit steget upp till nästa nivå, i form av ScreenPad Plus. Istället för att vara placerad på pekplattan har de här gett skärmen hela 50% av laptopens nedre del. Det handlar alltså om en halv skärm med samma bredd som den övre, utan några krusiduller. ScreenPad Plus är en helt vanlig skärm med touch som du kan använda som vilken annan display som helst.

Behändiga funktioner

Plus kommer dock med vissa unika funktioner och inställningar. En av dessa är snabbknapparna som låter dig öppna favoriter som hemsidor och program med ett tryck. Du bygger själv dina egna grupper med program här och det är möjligt att växla mellan grupperna utan att stänga ner dem.

Att växla mellan de båda skärmarna är enkelt. Vill du föra över fönster från en skärm till den andra finns det till att börja med en snabbknapp för detta. Likt ScreenPad 2.0 får du också fram alternativ när du flyttar på fönster. Dra fönstret över den dedikerade ikonen för att antingen flytta eller upp det, fästa det bland dina favoriter på ScreenPad Plus, eller expandera fönstret över båda skärmarna - en unik funktion jämfört med ScreenPad 2.0.

En bärbar workstation

I och med ScreenPad Plus unika design behöver visa saker ändras jämfört med andra laptops. Tangentbordet placeras exempelvis i botten, aningen längre ner än vad som är vanligt. Därav flyttas också pekplattan ut mot den högra kanten, något som kan vara ett problem för dig som är vänsterhänt. Plattan har dock den trevliga funktionen att kunna bytas ut mot en numpad.

Laptops med ScreenPad Plus är tänkta att användas som ett alternativ till en workstation. En extern mus är att föredra här för en optimal upplevelse.

För dig som är van att använda två skärmar i ditt arbete eller användande kommer den här nya typen av laptopvara lockande. Möjligheterna att multitaska här är olikt någon annan laptop på marknaden och vi räknar med att framtida modeller kommer gå i samma spår, eller hitta på något ännu häftigare.

Du hittar aktuella laptops med ScreenPad Plus genom knappen här nedanför.

Publicerad 2019‑10‑17, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter