Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Headsets från Astro

Vi välkomnar en ny tillverkare med ett brett utbud av speltillbehör

Nu har vi fått in den välrenommerade tillverkaren Astro. En aktör som gjort sig kända för gamingtillbehör av alla dess slag, från headsets till handkontroller och mer därtill. I den här introduktionsvideon tar vi en titt på deras utbud av gamingheadsets, från instegsmodellen till ett ordentligt lyxigt, trådlöst flaggskepp.

A10 – Instegsmodell med imponerande ljud

Det prisvärda alternativet i Astros A-serie med headset är A10. Det är ett headset i plast, som ändå känns välbyggt. Det är mjukt och flexibelt med kåpor som formar sig efter ditt huvud. Kuddarna här är mjuka, sköna och läcker inte särskilt mycket ljud. Materialet påminner lite om tyg.

A10 har byggts med fokus på dagens konsoler PS4 och Xbox One, men fungerar även till PC utan problem. Den flexibla mikrofonen mutar du enkelt genom att bara vika tillbaka den.

Den utmärkande punkten för det här headsetet är ljudet. Det är nästan i en klass för sig jämfört med andra liknande headsets, med ett varmt stereoljud där basen är distinkt och tydlig – utan att gå överstyr.

A40 – Mellanklass med fokus på Esport

Tar du steget upp till A40 kan du se fram emot en mer spelinriktad ljudupplevelse. Mycket av bygget känns igen från den tidigare modellen, med en del uppgraderingar i både material och funktionalitet. Kåporna här är vridbara i omkring 90 grader och anpassar sig på ett liknande sätt. Även dessa kuddar är av ett tygliknande material, men är något fylligare och mjukare än instegsmodellen.

Men där A10 passar även de med större huvuden kan A40 bli aningen liten. Johan var tvungen att dra ut dem så långt det bara gick för att hitta ett bekvämt läge. Värt att ha i åtanke.

Till skillnad från A40 är kåporna här Over-ear. De är öppna och ger en luftig ljudbild. Dock så läcker dem en del ljud där A10 hade hållt det för sig självt.

Kåporna går dock att ersätta med slutna kuddar i PU-läder. Du gör detta genom att köpa till ett så kallat ModKit, som också innehåller en annan mikrofon.

Uppgradera ljudet med MixAmp

Vill du förbättra ljudet har du också möjligheten att införskaffa en MixAmp. Denna kommer med både en förstärkare och en mixer. Förstärkaren ger headsetet stöd för virtuellt surround-ljud genom Dolby Surround, samtidigt som du också får möjligheten att skifta mellan 8 olika ljudbilder.

Mixern låter dig i sin tur justera vilket ljud som ska ta prioritet – en trevlig funktion om du streamar och vill justera ljudet från spelet kontra din mikrofon.

Genomgående för alla tre headsets är en god ergonomi, som förstås bara blir bättre ju lyxigare modell du väljer.

A50 – Trådlöst flaggskepp

Lyxmodellen A50 ger omedelbart skäl för sin status som flaggskepp med den stiliga laddstationen. Här placerar du bara lurarna magnetiskt för att ladda dem i ett stående läge. En väldigt trevlig syn.

Batteriet håller i 15 timmar efter en full laddning, och i och med enkelheten kan du hålla dem laddade utan någon större ansträngning, eller kablar.

Bygget i sig påminner om en mer elegant av A40. Formfaktorn är densamma, vilket också innebär att de kan vara för små för de med större huvuden.

Ljudkvalitén är ett steg upp jämfört med A40. Dock står sig mellanklassmodellen väldigt väl om den

Publicerad 2020‑04‑01, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter