Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Bygga dator - så här gör du!

Vi visar dig hur du monterar ihop en dator, steg för steg.

I den här guiden går vi igenom hur du bygger ihop en modern gamingdator med helt vanliga tredjepartskomponenter.

Datorn vi bygger i videon är baserad på konsumentplattformen AMD AM4, men vi visar även hur du monterar Intels nuvarande konsumentplattform LGA1200. Därtill visar vi exempel på montering av både AIO-kylare och tornkylare.

Även om det inte är just en speldator du ska bygga så kan det här vara guiden för dig, då både arbets- och kontorsdatorer du bygger själv följer samma standarder som spelinriktade komponenter, med skillnaden att enklare kontorsdatorer sällan behöver dedikerade grafikkort.

Har du ännu inte valt vilka komponenter du ska bygga med vill vi tipsa om vår Datorbyggare och vår Välja delar-guide.

Datorbyggaren är ett verktyg på Inet.se som automatiskt sorterar bort komponenter som inte är kompatibla med de du redan valt. Inne i verktyget kan du alltså inleda med att välja en komponent, exempelvis chassit, och sedan låta Datorbyggaren sortera fram komponenter som är kompatibla med chassit – och på så sätt välja delar för en komplett dator.

Vill du istället lära dig mer om vad som utgör en dator och hur allt hänger ihop vill vi tipsa om vår nya videoguide Välja delar till en dator – det här behöver du veta!
I den går vi igenom alla komponenter och förklarar hur de hänger ihop, men framför allt hur du ska tänka när du komponerar din dator.
Den guiden är tänkt som en brygga för dig som vill lära dig mer och göra mer genomtänkta komponentval.

Du hittar Datorbyggaren och Välja delar-guiden via knapparna nedan.
Lycka till med bygget!

Publicerad 2021‑07‑22, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter