Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

NVIDIA Studio Laptop

Nytt segment för kreatören på resande fot

För dig som letar efter en laptop som lämpar sig för kreativt arbete vill vi belysa klassificeringen NVIDIA Studio Laptop, vilket är en satsning från NVIDIA för att göra det enklare att urskilja vilka modeller som passar det syftet.

Grundstommen i Studio Laptop-kvalificeringen är att modellerna behöver ha grafikkort med stöd för NVIDIA Studio-drivrutinerna. De är särskilda drivrutiner som är optimerade för och ständigt uppdaterade till de senaste uppdateringarna i program som DaVinci, Red Cine X och Adobe-sviten, med många andra. De här drivrutinerna ger dig både bättre prestanda och tillgång till AI-drivna extrafunktioner. Du kan enkelt byta från Studio-drivrutinerna till de spelinriktade drivrutinerna Game Ready Drivers i mjukvaran GeForce Experience.

Samtliga NVIDIA RTX-grafikkort har stöd för Studio-drivrutinerna, alltså GeForce RTX, TITAN RTX och Quadro RTX. Anledningen att du behöver ett RTX-kort för detta är för att de AI-drivna extrafunktionerna använder sig av RTX-grafikkortens inbyggda Tensor-kärnor, vilka GTX-grafikkort inte är utrustade med.

Men utöver att garantera att de grafiska förutsättningarna finns där berättar NVIDIA Studio Laptop-klassificeringen även att laptopparna har rätt skärmar och hårdvara i övrigt för kreativt arbete.

Just nu är hårdvarukraven för klassificeringen att alla Studio Laptops behöver ha minst en Intel Core i5- eller AMD Ryzen 5-processor, 16GB Dual Channel-minne och 512GB SSD-lagring – men många av modellerna i det här segmentet har långt kraftfullare hårdvara än så.

Utöver rejäl beräkningskraft behöver modellerna dock också vara utrustade med skärmar som lämpar sig färgkritiskt arbete. Därför finns det krav på en färgrymd om minst 100% sRGB, 99% Adobe RGB eller 97% DCI-P3 för att de ska klassificeras som NVIDIA Studio Laptops.

Letar du efter en laptop för ditt kreativa arbete vill vi därför rekommendera att kika på modeller som möter dessa krav, så att du är förvisad om att du får både beräkningskraft och skärm som lämpar sig ditt syfte.
Vi samlar alla modeller som kvalar in på landsidan du når via länken nedan, där det finns både rena arbetslaptops och gaminglaptops med särskilt bra skärmar att välja på.

Publicerad 2021‑07‑23, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter